Skip to main content
Favorites 0

Intocht Sinterklaas Harlingen

Harlingen

Het belooft dit jaar dus weer één groot feest te worden. Je wilt de Sinterklaasintocht in Harlingen echt niet missen! We zien je graag op 16 november!

Op zaterdag 16 november aanstaande zal Sinterklaas weer vanaf de Waddenzee voet aan wal zetten in onze prachtige havenstad. Om 14.00 uur wordt de grote pakjesboot '517' verwacht aan de Dokkade. Hier zal Sinterklaas en zijn vele Pieten welkom worden geheten. Vanaf de keermuur heeft iedereen een fantastisch uitzicht op de aankomst! 

Vooraf zullen de kinderen de papa's, mama's, opa's en oma's opgewarmd worden met bekende sinterklaasliedjes vanaf 13.30 uur. Vervolgens zal Sinterklaas door de coupure zijn tocht naar de binnenstad inzetten om uiteindelijk rond 16.00 uur te arriveren bij het Hannemahuis, daar waar Sinterklaas zijn tijd in Harlingen weer mag logeren.

Er zullen weer veel Pieten aanwezig zijn in Harlingen. Meneer Dorus komt dit jaar mee naar Harlingen en maakt, met de versierde lijst samen met Pieten, foto's van iedereen die dat wil. Enkele dagen na de intocht kun je dan je foto gratis downloaden vanaf de facebookpagina Sinterklaasintocht Harlingen.

Ook heeft de de Canvaspiet iets bedacht om Sinterklaas zich thuis te laten voelen in Harlingen, help je mee?

Programma
13.30 uur opwarming door spreekstalmeester: zingen van Sinterklaasliedjes onder muzikale begeleiding van Hossana
14.00 uur Aankomst pakjesboot '517' aan Dokkade
Vervolgens wandeling richting Hannemahuis met onderweg verschillende Pietenacts
ca. 16.00 uur aankomst bij Hannemahuis

Wanneer:
16 november
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Intocht Sinterklaas Harlingen

Dokkade
Harlingen
Plan your route

from your location

Show results