Skip to main content
Favorites 0

Wolvega | augmented reality route

(4.0 km)

Met augmented reality (AR) kun je met je smartphone dingen zien die er in het echt niet zijn. De MeAR Fryslân app voegt een digitale laag over de werkelijkheid toe. Tijdens deze AR-route kijk en luister je naar verhalen over deze bijzondere plekken.

Wolvega

Museum 't Kiekhuus is het startpunt voor een vier kilometer lange wandelroute door Wolvega. Vanaf daar nemen wij je mee langs de belangrijkste punten die een mooi en interessant verhaal vertellen.

Het is aan te raden de MeAR Fryslân app voor vertrek te downloaden, hier download je ook alvast de route. Zo heb je tijdens de reis geen internet nodig. Tip: neem oordopjes en een powerbank mee voor onderweg.

Sights on this route

Starting point: Grindweg 35
8471 EG Wolvega
1

Museum 't Kiekhuus

Even weer terug in de tijd in Museum ’t Kiekhuus. ’t Kiekhuus is een echt kijkhuis. Een huis dat echt bewoond wordt. Achter elk nostalgisch object dat er te bewonderen is, schuilt een persoonlijk verhaal van de bewoners Roelof en Sjoukje.

Museum 't Kiekhuus
2

Kerk op de Hoogte

Deze historische kerk in Wolvega werd in 1646 gebouwd op een plek waar eerst een oudere kerk stond. Dit rijksmonument werd gebouwd op een terp, in volksmond “de Kerk op de Hoogte'' genoemd.

Kerk op de Hoogte
End point: Grindweg 35
8471 EG Wolvega

Directions

Starting point: Grindweg 35
8471 EG Wolvega

Voor de optimale ervaring raden we je aan de MeAR Fryslân app te downloaden. In die app kun je de specifieke route downloaden zodat je onderweg geen internet nodig hebt.

End point: Grindweg 35
8471 EG Wolvega