Ga naar inhoud
Favorieten 0

Concert met Hanneke Rouw cello en Masha Galperina piano

Groate Kerk Sint-Jacobiparochie, Sint-Jacobiparochie

Zondag 2 juni, concert met Hanneke Rouw cello en Masha Galperina piano, in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur. Op het programma staan werken van: Chopin, Beethoven, Bruch en Saint-Saëns. Hanneke...

Zondag 2 juni, concert met Hanneke Rouw cello en Masha Galperina piano, in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie, aanvang 15.30 uur.

Op het programma staan werken van: Chopin, Beethoven, Bruch en Saint-Saëns.

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getoerd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev.

Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 is ze aldaar afgestudeerd met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Tijdens haar master heeft ze tevens lessen genoten van Frank Peters.
Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie. Masha heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Igor Roma, Stephen Kovacevic, Leslie Howard en Mila Baslawskaya. Daarnaast heeft ze tweemaal deelgenomen aan het Stift Festival, waar ze in 2007 de aanmoedigingsprijs van de Stichting Kolibri kreeg. Ook nam ze meerdere malen deel aan het Orlando Festival voor kamermuziek, het Dartington International Summer School en het Peter de Grote festival.
Masha heeft gesoleerd bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn.

Entree: € 17,50

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via:

reserveringen@groatekerk.nl of T 06-830 37 955

Tijdstip
15.30 uur

Entree
€ 17,50

Informatie of reservering

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via: reserveringen@groatekerk.nl of T 06- 830 37 955

Wanneer:
2 juni 2024
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Concert met Hanneke Rouw cello en Masha Galperina piano
Groate Kerk Sint-Jacobiparochie

Oosteinde 1
9079 PD Sint-Jacobiparochie
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten