Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kunstmaand maart: Kunst? Natuurlijk!

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Leeuwarden

Tijdens de kunstmaand exposeren en werken drie kunstenaars in het atrium van het museum.

Al vele jaren wordt Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden benaderd door kunstenaars uit en buiten Fryslân die graag hier hun werk willen tonen. Veel kunstenaars zijn geïnspireerd door de natuur en vinden het Natuurmuseum een prachtige plek om hun werk tentoon te stellen. Dit jaar start daarom een nieuw initiatief: Kunstmaand Maart. Thema is: Kunst? Natuurlijk! Drie kunstenaars krijgen de hele maand het atrium tot hun beschikking om te werken en te exposeren.

Het atrium van het Natuurmuseum is niet alleen expositieruimte, maar doet ook dienst als atelier. Bezoekers kunnen er meekijken hoe een werk tot stand komt. De kunstenaars die deelnemen aan de Kunstmaand hebben verschillende disciplines.

Joost Zwagerman bouwt een eigen laswerkplaats waar iedereen kan zien hoe hij kunstwerken van staal bouwt. Hij vindt inspiratie in de lucht, de weiden en de bossen. De hardheid van het staal wordt getemd en vloeit moeiteloos, vaak abstract, samen met de organische vormen en patronen van de natuur. 

Doet Boersma zal een megagroot schilderij maken waar zelfs een steiger aan te pas moet komen. Ze maakt kunst, waar de kringloop van de natuur een belangrijke rol in speelt. Met haar kunstwerken verbeeldt ze de zorg over onze planeet maar zeker ook  de schoonheid ervan.

Annemarie Hoogwoud werkt met foto’s, film en projecties op doek. Als tegenhanger van een hectische en snelle wereld creëert ze, door de tijd te nemen, een abstractie van de werkelijkheid waarin je de eenvoud, de gelaagdheid en de verwondering voelt, die de essentie vormen van haar fotowerk.

Workshops
Tijdens de Kunstmaand worden er workshops georganiseerd. Annemarie Hoogwoud daagt deelnemers op 16 en 24 maart uit om anders naar hun omgeving te kijken. Met de smartphone in de hand leer je op een andere manier te observeren en meer detail te zien. Doet Boersma leert kinderen tekenen aan de hand van een rondgang door het museum. Haar workshops zijn op 10 en 12 maart.

Kunstveiling
Op 28 maart is er een kunstveiling. Die dag wordt er, op spectaculaire wijze, een kunstwerk geveild van alle drie de kunstenaars. Onder leiding van veilingmeester Jaap Jepma kunnen bezoekers de trotse eigenaar worden van een kunstwerk. Tevens worden onder de eerste vijftig aanmeldingen voor de veiling drie kunstwerken verloot. 

Praktisch
De Kunstmaand vindt plaats van 1 tot en met 31 maart 2024 in het atrium van Natuurmuseum Fryslân. Om te zien wanneer welke kunstenaar aanwezig is, kunt u het schema op de website www.natuurmuseumfryslan.nl raadplegen. Hier vindt u ook meer informatie over de workshops en de veiling. Aanmelden voor beide activiteiten gaat via aanmelden@natuurmuseumfryslan.nl. Meer informatie over de deelnemende kunstenaars: www.annemariehoogwoud.nl, www.doetboersma.nl en www.beeldenvanstaal.nl.

Wanneer:
t/m 31 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 6,50 (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Kunstmaand maart: Kunst? Natuurlijk!

Schoenmakersperk 2
8911EM Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten