Ga naar inhoud
Favorieten 0

Rondleiding mummiekelder van Wiuwert

Dit evenemint is al west

Mummiekelder in Nicolaaskerk Wiuwert, Wiuwert

Het wonderlijke verhaal van de eeuwenoude mummies van Wiuwert is omgeven door raadsels. De grafkelder is een mysterie en herbergt het geheim van Wiuwert. Durf jij mee met de gids op ontdekkingstocht?

In 1765 vonden timmerlieden tijdens houtsnijwerkzaamheden in de kerk bij toeval gave lichamen in de grafkelder. Het was de schrik van hun leven. In paniek renden ze de Nicolaaskerk uit. Het mysterie van de in 1609 door de adellijke familie Walta aangelegde grafkelder is sindsdien omgeven door raadsels.

Liggen er in de kelder alleen Walta’s of mogelijk ook leden van de religieuze groepering/sekte Labadisten die vanuit Duitsland in 1675 hun intrek namen op het grote slot Walta-State in Wiuwert? Is de intellectueel hoogbegaafde en eerste vrouwelijke universitaire student van Europa (en Labadiste) Anna Maria van Schurman één van de overgebleven vier mummies? Wat is er gebeurd met de andere zeven verdwenen lichamen?

En dan dat bijzondere eeuwenoude kunstgebit dat in één van de vitrines te zien is. Hoe zit dat? Er zijn genoeg mysteries en vragen waarop je zeker een antwoord krijgt in de kerk van Wiuwert. 

Van april tot en met oktober kun je een rondleiding krijgen door één van onze professionele gidsen.  Durf jij mee met de gids op ontdekkingstocht?

Wanneer:
t/m 31 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 3,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten