Ga naar inhoud
Favorieten 0

Koningsdag 2023

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

Ook dit jaar wordt de verjaardag van de koning weer groots gevierd in Leeuwarden! De gehele binnenstad staat vol met kraampjes en spelletjes dankzij de vrijmarkt.  Daarnaast zijn er natuurlijk de Leeuwarden muziekpleinen.

Ook dit jaar wordt de verjaardag van de koning weer groots gevierd in Leeuwarden! De gehele binnenstad staat vol met kraampjes en spelletjes dankzij de vrijmarkt.  Daarnaast worden er op de verschillende pleinen, door de stad en in de kroegen leuke feestjes georganiseerd. Van het Mata Hariplein tot aan de Prinsentuin en het Oldehoofsterkerkhof; er is overal wel een feestje te vinden! Hier vind je het hele programma.

Vrijmarkt binnenstad
8:30 - 17:00 uur
Van de Nieuwestad en Wirdumerdijk tot de Groeneweg en het Oldehoofsterkerkhof: de grootste vrijmarkt van Friesland vind je in Leeuwarden! Struin langs kleedjes en kraampjes op jacht naar bijzondere hebbedingetjes en handgemaakte items. Geen fan van tweedehands? Op een deel van de Nieuwestad, tussen de Nieuwesteeg en De Waag, is een braderie met splinternieuwe spullen.

Kindervrijmarkt Prinsentuin
8:30 - 17:00 uur
De Prinsentuin is gereserveerd voor de kindervrijmarkt. Kinderen tot en met 16 jaar mogen daar hun spulletjes verkopen.

Wilhelminaplein
12:00 - 23:00 uur
Wat zou Koningsdag in Leeuwarden zijn zonder het Leeuwarder Muziekplein? Het ware Koningsdag gevoel bereik je hier met een flinke portie oerhollandse gezelligheid. De tent is vanaf 12:00 uur (gratis) toegankelijk voor echt iedereen. Van opa en oma tot de jongste kleinkinderen en alles daar tussenin kunnen genieten van live optredens van meer dan 20! artiesten. De avond is traditioneel van onze huis-dj Feest DJ Maarten die garant staat voor een heleboel gekheid en chaos. Je vaste baken op Koningsdag is er gewoon lekker weer op het meest koninklijke plein van onze prachtige stad, het Wilheminaplein.  

Mata Hariplein
14:30 - 22:00 uur
Het langst lopende feest van Leeuwarden vindt ook dit jaar weer plaats op het Mata Hari plein. De line-up van dit gratis outdoor dance event is je vast niet onbekend. Oude bekenden Ricardo Silvio, Steff da Campo en Martin Harder (en nog veel meer) zorgen ervoor dat dit gegarandeerd een goed feestje gaat worden. Kom jij ook langsdansen?

Klokplein
14:00 - 23:00 uur
Bubbels en Club Hemingways slaan de handen in elkaar voor deze knalfuif. Samen organiseren ze op het Klokplein een house- en techno-event. Ga jij hard op onder andere DNTKNW, Shane Belles en Dj Thalia?

Koperen Tuin
14:00 - 23:00 uur 
De Koperen Tuin, midden in het stadspark De Prinsentuin, wordt op Koningsdag omgetoverd tot techno-, disco- en house-hotspot. In Leeuwarden is ieder Tuinfeest tot nu toe een groot succes gebleken, en deze speciale Koningsdag-editie gaat daarop geen uitzondering zijn. Met harde dj's zoals Nobody Knows, Chantal Iris en Steve Riddm wordt tijdens Tuinfeest Kingsday Festival de verjaardag van de koning volop gevierd. 

Voor praktische informatie en de spelregels tijdens Koningsdag kijk je op leeuwarden.nl.

Wanneer:
t/m 27 april

Hjir fine jo Koningsdag 2023

Binnenstad Leeuwarden
8911 Leeuwarden
Plan dyn rûte

Toan risseltaten