Ga naar inhoud
Favorieten 0

Voorjaarsfeestwandeling door natuur bij Workum

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Workum

De lente is begonnen, dat moet worden gevierd! Het ontwakende landschap is prachtig om te zien. In deze voorjaarswandeling gaan we er een feest van maken. Normaal is de Warkumerwaard gesloten voor publiek, vanwege de kwetsbaarheid en vele vogels die hier...

De lente is begonnen, dat moet worden gevierd! Het ontwakende landschap is prachtig om te zien. In deze voorjaarswandeling gaan we er een feest van maken. Normaal is de Warkumerwaard gesloten voor publiek, vanwege de kwetsbaarheid en vele vogels die hier leven, vandaag maken we een uitzondering! Onze natuurgids neemt je graag mee op een wandeling door het gebied.

Van oorsprong is de Warkumerwaard een zandplaat in de Zuiderzee, maar toen de Zuiderzee werd afgesloten viel het gebied droog. Het aantal vogels in dit natuurgebied is enorm. Door de ligging aan het IJsselmeer is het dé plek waar veel vogels even uitrusten, voordat zij de oversteek maken naar andere gebieden. Daarnaast is er veel voedsel te vinden in het ondiepe water. Op de schelpenbanken nestelen bijvoorbeeld grote groepen meeuwen en visdiefjes. Ook de kluut is een graag geziene gast. Met zijn prachtige gekromde snavel zoekt hij naar garnaaltjes en insecten.

Met een beetje geluk neemt onze natuurgids je mee naar de ‘nestkasten’ voor bergeenden. Op ingenieuze wijze maakte onze vrijwilliger, Willem Boersma, voor deze holenbroeders speciale plekken om te broeden. Achter deze banken bevinden zich onbemeste graslanden met verschillende bijzondere planten. Denk aan melkkruid, zilte waterranonkel en aardbeiklaver. Of terwijl, de Warkumerwaard is zeker een bezoekje waard.

LET OP: Trek voor deze excursie je laarzen aan!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 2 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Voorjaarsfeestwandeling door natuur bij Workum

Slinkewei
8711 HC Workum
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten