Ga naar inhoud
Favorieten 0

Stinzenplanten rondleiding

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Tropische Kas Beetsterzwaag, Beetsterzwaag

De Tropische Kas organiseert een wandeling langs/door verschillende parken, waaronder het Lycklamapark, en tuinen.

Eerst zijn er de sneeuwklokjes met hun prachtige sierlijke klokjes. Spoedig daarna komen de krokussen boven de grond. Altijd weer een prachtig teken van het aankomende voorjaar, een belofte van ……

De krokussen bloeien dan volop in de parken van Beetsterzwaag. Als het koud weer is, hebben we er lang plezier van, maar liggen de temperaturen wat hoger dan bloeien ze naar hartenlust. Dit prachtige feest van kleur en bloei is dan helaas sneller voorbij.

Gelukkig staan andere voorjaarsbloemen dan klaar om hun pracht te tonen: onder anderen Skilla, speenkruid, voorjaarshelmbloem, hyacinten, sleutelbloemen, bosanemonen en uiteindelijk de narcissen en de tulpen. Veelal zijn het bolgewassen die al vanaf de middeleeuwen in de tuinen van kloosters, landgoederen en borgen werden aangeplant. Door het adellijke verleden van Beetsterzwaag is de rijkdom aan voorjaarsbloemen hier niet vreemd

Beetsterzwaag is rijk bedeeld met voorjaarsbloemen. Ze zijn te vinden in de parken, in tuinen en bij de Tropische Kas.

De Tropische Kas organiseert een wandeling langs/door verschillende parken, waaronder het Lycklamapark, en tuinen. Een enthousiaste gids neemt u mee op haar wandeling langs vele stinzenplanten. Met haar kennis laat ze u anders kijken naar deze pracht van bloemen.

De rondleiding begint bij de notariskoepel achter het gemeentehuis van Beetsterzwaag en eindigt bij de Tropische Kas waar iemand klaar staat met koffie/thee en koek.

Wanneer:
t/m 23 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 6,-
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Stinzenplanten rondleiding
Tropische Kas Beetsterzwaag

Hoofdstraat 80t.o.
9244 CP Beetsterzwaag
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten