Ga naar inhoud
Favorieten 0

It Preamke Rondvaarten

Makkum

Vanaf het water kunt gedurende 80 minuten genieten van de prachtige omgeving van Makkum. U vaart met een praam (open boot) over de binnenwateren van o.a. Makkum.

Vanaf het water kun je gedurende 80 minuten genieten van de prachtige omgeving van Makkum. U vaart met een praam (open boot) over de binnenwateren van o.a. Makkum. 

Voor de rondvaarten maakt de Stichting gebruik van een grote praam (type open rondvaartboot), genaamd LOIS. De praam is geschikt voor max. 45 personen en is voorzien van banken aan weerszijden en tafeltjes in het midden.

De bemanning van de Lois bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen voor een ontspannen sfeer aan boord en vertellen graag wat er te zien is onderweg. Tevens is er een informatieboek aan boord met daarin veel informatie over de vaarroutes en bezienswaardigheden in de omgeving.

Het gebied wordt doorsneden door vele slootjes, vaarten en kanalen. Brede rietkragen geven het gebied een bijzondere uitstraling.

Wil je kennismaken met de prachtige omgeving van Makkum vanaf het water, dan kun je kiezen uit de zgn. "opstaptochten" óf de Lois geheel afhuren voor bijvoorbeeld een familiedag, personeelsuitje, vrijgezellenfeest o.i.d. Catering is in overleg mogelijk, evenals het onderweg aanleggen voor het bekende Friese fierljeppen of andere Oudhollandse spelletjes!

Afvaarten zijn op dinsdag en donderdag (minimaal 10 personen). Afvaarten en groepsarrangementen op andere dagen en tijden op aanvraag.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo It Preamke Rondvaarten

Opstap
Turfmarkt 33
8754 GK Makkum
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten