Ga naar inhoud
Favorieten 0

Landgoed Allingastate

Allingawier

Contactvrij verblijf! Landgoed Allingastate te Allingawier is een romantische B&B beleving midden in de Friese natuur. Vertoef in één van de twee vrij gelegen wellness-verblijven met eigen ingang, privé-terras en jacuzzi.

Landgoed Allingastate te Allingawier is een romantische beleving midden in de Friese natuur. Vertoef in één van de twee vrij gelegen luxueuze wellness-verblijven met privé-terras en jacuzzi. 

Landgoedeigenaren René en Pauline van Hoek zijn van oorsprong Brabanders en weten wat genieten is. Zij hebben sinds 2016 Landgoed Allingastate te Allingawier omgetoverd tot een waar paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Je kunt er heerlijk overnachten in één van de twee vrij gelegen luxueuze wellness-verblijven met keuken. Beide hebben eigen ingang en een privé terras met jacuzzi, waarin je na een dagje uit kunt ontspannen en genieten van de weidse blikken over het Friese landschap. 

De combinatie van Brabantse gezelligheid en Friese natuur/cultuur zal uw verblijf tot een unieke beleving maken. René en Pauline zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Allingawier
Allingawier is een terpdorpje en ligt in de gemeente Sudwest Fryslan; hemelsbreed zo'n 7 kilometer van de afsluitdijk en 3 kilometer van het IJsselmeerstrand Makkum. Van oudsher was het een vissersdorpje, omringd door tal van meren en poelen. Sinds de drooglegging (rond 1850) zie je er voornamelijk veeteelt. In het buitengebied ligt Allingastate; een pareltje in het Friese landschap.

Het is geweldig om vanuit deze plek de elfstedentocht stadjes te ontdekken. Waar ter wereld zijn de steden kleiner dan dorpen? In Friesland natuurlijk. De steden danken de titel niet aan het formaat, maar aan hun historische betekenis. Het zijn de steden van de dromers die laten zien dat je niet de grootste hoeft te zijn om op te kunnen vallen en de doeners die bewijzen dat je niet het rijkst hoeft te zijn om je dromen na te jagen. Leeuwarden, het bruisende hart, ligt slechts een half uurtje van Allingawier.   

Tot gauw!

René en Pauline

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Landgoed Allingastate

Meerweg 3
8758LC Allingawier
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten