Skip to main content
Favorites 0

Wandelen langs de geschiedenis van landgoed Olterterp

This event has already taken place

Olterterp

Majestueuze beuken, een prachtige oprijlaan, bloeiende rododendrons en een groot landhuis. De omgeving van Beetsterzwaag staat bekend om haar vele landhuizen. Zo ook Park Huize Olterterp. Ontdek het tijdens onze wandelexcursie, onder leiding van een enthousiaste...

Majestueuze beuken, een prachtige oprijlaan, bloeiende rododendrons en een groot landhuis. De omgeving van Beetsterzwaag staat bekend om haar vele landhuizen. Zo ook Park Huize Olterterp. Ontdek het tijdens onze wandelexcursie, onder leiding van een enthousiaste natuurgids.

Het park is 5,5 hectare groot en aangelegd in de landschapstijl. Tevens is het de plek waar ons hoofdkantoor is gehuisvest. Dat het bos oud is, wordt gewaardeerd door verschillende vogelsoorten die in de holten van bomen broeden. De bosuil, boomklever en appelvink zijn hiervan voorbeelden.

Park in stijl van Roodbaard De aanleg van het park verraadt de stijl van de bekende architect Lucas Pieters Roodbaard (1782 -1851). Hij was in het noorden de voornaamste vertegenwoordiger van de zogenaamde landschapsstijl. Het park vertoont de kenmerken van zijn stijl in het golvende reliëf, de slingerpaden, de vijver en de heuvel. Het bewijs dat Roodbaard dit park heeft aangelegd is echter tot op heden niet gevonden.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 13 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Wandelen langs de geschiedenis van landgoed Olterterp

Van Harinxmaweg 17
9246 TL Olterterp
Plan your route

from your location

Show results