Groene toren Eastermar
Eastermar
De markante groene toren (torenweduwe) is te vinden op het kerkhof aan de Torenlaan 11 in Eastermar, in het buurtschap It Heechsân. Oorspronkelijk lag hier de kern van de oude nederzetting Eastermar.
Het dorp Eastermar, is tegenwoordig een samenvoeging van het voormalige dorp Oostermeer en de buurtschappen It Heechsân, It Wytfean en het zuidelijke deel van Skûlenboarch. De mooie grote groene toren (torenweduwe) is te vinden op het kerkhof aan de Torenlaan 11 in Eastermar, in het buurtschap It Heechsân.
Oorspronkelijk lag hier de kern van de oude nederzetting Eastermar. Deze kerk is nu ver buiten de dorpskom gelegen, omdat de huidige kern van Eastermar verplaatst is. Het betreft een 13e eeuwse bakstenen toren van een voomalige Hervormde kerk. De toren is tot bovenaan helemaal begroeid en wordt daarom de groene toren genoemd. In de toren zit een mechanisch torenuurwerk uit 1924, erg bijzonder dus!
Dit is een prachtige plek om te zien!
De groene toren is gelegen aan Etappe 7 van Streekpad De Noardlike Fryske Wâlden en rondje 7 van het Bonifatius Kloosterpad.
- Afstand tot jouw locatie:
Here you will find Groene toren Eastermar
Torenlaan 119261 VZ Eastermar Plan your route
from your location
In the neighbourhood
View all routes-
Rottevalle – Opeinde | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 8
Rottevalle – Opeinde | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 8(19.9 km)Rottevalle -
Burgumermar - Eastermar | Bonifatius Kloosterpad: rondje 7
Burgumermar - Eastermar | Bonifatius Kloosterpad: rondje 7(28.0 km)Burgum -
Rondje Fryske Wâlden en het Burgumer Mar
Rondje Fryske Wâlden en het Burgumer Mar(46.4 km)Feanwâlden
Locations
View all locations-
Petruskerk Wânswert
Petruskerk WânswertIn het stokoude terpenlandschap, dat al enkele eeuwen voor onze jaartelling ontstond, is deze kerk van Wânswert te vinden op een hoge terp. De oorspronkelijk Katholieke kerk is gewijd aan de heilige Petrus.
Wânswert -
Bezoekerscentrum Aerden Plaats
Bezoekerscentrum Aerden PlaatsBezoek de Aerden Plaats en laat je verrassen! Maak kennis met de cultuurhistorie en de hedendaagse kunst van het Bildt!
Oudebildtzijl -
St. Hippolytuskerk Olterterp
St. Hippolytuskerk OlterterpRomantisch kerkje met klokkenstoel, in de bosrand gelegen, vlakbij Beetsterzwaag, dateert uit 1500 met een toren uit 1744. Behoort aan de Stichting Alde Fryske Tsjerken en is vooral als concertzaal, expositieruimte, en trouw- of rouwlocatie in gebruik.
Olterterp -
Stadsgrachten Bolsward
Stadsgrachten BolswardBolsward werd echt welvarend door de zuivelhandel in de 17e eeuw. Dit zie je goed terug in de huizen langs de stadsgrachten uit die tijd.
Bolsward -
Beeldenroute "de Famkes van Kolderwolde”
Beeldenroute "de Famkes van Kolderwolde”Een beeldenroute (gemaakt door kunstenaar Evert van Hemert) in Kolderwolde, waar langs de openbare weg zomaar 11 bronzen beelden staan. Het meest zijn het pronte dames, al dan niet op een paard, of stier.
Kolderwolde -
Fonteinkerk
FonteinkerkIn het gezellige brinkdorpje Oudemirdum staat de hervormde kerk 'De Fontein'. De kerk van 1790 is gebouwd op de fundamenten van een tufstenen kerk uit de 13e eeuw. In 1926 werd aan de noordzijde een tweede beuk aangebouwd.
Oudemirdum -
Beeld Hein Mader Haule
Beeld Hein Mader HauleEen bosperceel vlakbij de rotonde ten oosten van Haule is de locatie geworden van een beeld van Hein Mader. Dit beeld van staal bestaat uit twee helft...
Haule -
Klokkenstoel Smallebrugge
Klokkenstoel SmallebruggeKlokkenstoel van Smallebrugge is in 1963 voor het grootste deel vernieuwd. In 2005 kregen kerkhof, klokkenstoel en klok én het familiegraf Buma een flinke opknapbeurt.
Smallebrugge -
Dijktempel
DijktempelEen heerlijke plek om te landen; dit mooie kunstwerk van Ids Willemsma. Het wordt de Dijktempel genoemd, maar klopt dat wel?
Marrum -
Beeld Hein Mader Bûterheideveld
Beeld Hein Mader BûterheideveldHet beeld van Hein Mader, wat op een Google Maps icoontje lijkt, stond drie jaar op de Brink in Makkinga. In 2020 is het beeld verplaatst naar de huid...
Makkinga