Groene toren Eastermar
Eastermar
De markante groene toren (torenweduwe) is te vinden op het kerkhof aan de Torenlaan 11 in Eastermar, in het buurtschap It Heechsân. Oorspronkelijk lag hier de kern van de oude nederzetting Eastermar.
Het dorp Eastermar, is tegenwoordig een samenvoeging van het voormalige dorp Oostermeer en de buurtschappen It Heechsân, It Wytfean en het zuidelijke deel van Skûlenboarch. De mooie grote groene toren (torenweduwe) is te vinden op het kerkhof aan de Torenlaan 11 in Eastermar, in het buurtschap It Heechsân.
Oorspronkelijk lag hier de kern van de oude nederzetting Eastermar. Deze kerk is nu ver buiten de dorpskom gelegen, omdat de huidige kern van Eastermar verplaatst is. Het betreft een 13e eeuwse bakstenen toren van een voomalige Hervormde kerk. De toren is tot bovenaan helemaal begroeid en wordt daarom de groene toren genoemd. In de toren zit een mechanisch torenuurwerk uit 1924, erg bijzonder dus!
Dit is een prachtige plek om te zien!
De groene toren is gelegen aan Etappe 7 van Streekpad De Noardlike Fryske Wâlden en rondje 7 van het Bonifatius Kloosterpad.
- Afstand tot jouw locatie:
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Burgumermar - Eastermar | Bonifatius Kloosterpad: rondje 7
Burgumermar - Eastermar | Bonifatius Kloosterpad: rondje 7(28.0 km)Burgum -
Rottevalle – Opeinde | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 8
Rottevalle – Opeinde | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 8(19.9 km)Rottevalle -
Rondje Fryske Wâlden en het Burgumer Mar
Rondje Fryske Wâlden en het Burgumer Mar(46.4 km)Feanwâlden
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Commandopost Grou
Commandopost GrouCommandopost Grou is één van de bezoekerslocaties van het Museum Bescherming Bevolking. Waan je door de wereld van de Koude Oorlog en bezoek de ondergrondse bunkers.
Grou -
De Sint-Janskerk Deinum
De Sint-Janskerk DeinumDe Sint Janskerk is een middeleeuwse kerk met een ui-vormige spits. De sipel.
Deinum -
Geologisch Monument Bouwepet
Geologisch Monument BouwepetGeologisch monument gemaakt van zwerfkeien uit de IJstijd.
Mûnein -
Klokkenstoel Snikzwaag
Klokkenstoel SnikzwaagOp de begraafplaats van Snikzwaag staat een houten klokkenstoel met helmdak en een klok van L. Haverkamp uit 1787. De kerk van het dorp werd in de 19e eeuw afgebroken. De eerste vermelding van de klokkenstoel is van 1896.
Snikzwaag -
11fountains Sloten
11fountains SlotenKievit’ toont een meisje dat op de schouders van een man staat. Ze houdt een vogel in haar hand. Onder de voeten van de man vormt een slordige stapel emmers, jerrycans en teilen de basis van de fontein.
Sloten -
Sint-Catharinakerk
Sint-CatharinakerkIn een van de kleinste dorpen van Friesland staat de Sint-Catharinakerk. Al had het weinig gescheeld of de kerk was in 1961 wegens bouwvalligheid afge...
Leons -
Gevelstenenmuur
GevelstenenmuurEen origineel initiatief en een prachtige bezienswaardigheid voor Workum is de gevelstenenmuur.
Workum -
Bonkevaart - finish Elfstedentocht
Bonkevaart - finish ElfstedentochtHistorisch, dus je moet er geweest zijn! Of je nu op het ijs kunt staan of het vanaf de kant - of vanuit het water- moet doen...
Leeuwarden -
Kerk van Engwierum
Kerk van EngwierumBekijk voor je naar de kerk loopt even het mooie zwaaihek met ‘Gedenk te sterven’ en doodssymboliek. De stichtingssteen heeft een lange tekst, die zel...
Engwierum -
Johannes de Doperkerk Raard
Johannes de Doperkerk RaardOp het terprestant vind je het middeleeuwse kerkje van Raard, ook wel de Johannes de Doperkerk. De zijkant van de woonheuvel is goed zichtbaar als je aan komt rijden.
Raard