EETVERHALEN #5 | Hoe krijgen alle friezen toegang tot lokaal en gezond eten?
Leeuwarden
Samen sterk voor lokaal voedsel uit het Noorden
Take a look
EETVERHALEN #5 is een samenwerking met Wilbert van de Kamp.
De Friezen en Groningers steken elkaar natuurlijk altijd (al is het niet te serieus) de loef af. Maar wat kan Fryslân op het gebied van voedsel leren van Groningen? In Groningen zijn interessante experimenten waarmee voedsel voor klanten van de voedselbank door lokale boeren wordt verbouwd. Hoe kunnen we dat in Fryslân misschien ook gaan doen? En hoe kunnen we in het Noorden samenwerken om gezond, lokaal, en lekker voedsel voor iedereen te verbouwen. Voedselveranderaar Wilbert van de Kamp gaat in gesprek met de initatiefnemersachter Toentje en boeren voor de voedselbank.
Over EETVERHALEN
Eten is meer dan voeding of smaak – het is een universele taal. Elk gerecht vertelt een verhaal: het weerspiegelt cultuur, rituelen, vakmanschap en persoonlijke geschiedenis. Eten kan troost bieden, verbinden, verzoenen en begrip creëren.
In het programma EETVERHALEN staat de verbindende kracht van samen eten centraal. Door wekelijks aan de keukentafel te zitten en samen te eten, ontstaan ontmoetingen en gesprekken die een brug slaan tussen mensen en culturen. Samen eten wordt zo een manier om elkaar te zien en de ander beter te leren begrijpen.
Dit evenement vindt plaats in de Keuken in Bouwurk op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden, Fryslân.
Here you will find EETVERHALEN #5 | Hoe krijgen alle friezen toegang tot lokaal en gezond eten?
BouwurkOldehoofsterkerkhof
8911 DH Leeuwarden Plan your route
from your location