Ga naar inhoud

EETVERHALEN #5 | Hoe krijgen alle friezen toegang tot lokaal en gezond eten?

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

Samen sterk voor lokaal voedsel uit het Noorden

Neem alvast een kijkje

EETVERHALEN #5 is een samenwerking met Wilbert van de Kamp en Loraine Westerneng.

De Friezen en Groningers steken elkaar natuurlijk altijd (al is het niet te serieus) de loef af. Maar wat zouden de Groningers en Friezen op het gebied van voedsel van elkaar kunnen leren? In zowel Groningen als Fryslân zijn interessante experimenten waarmee voedsel voor klanten van de voedselbank door lokale boeren wordt verbouwd. Hoe zouden we in het Noorden nog meer kunnen samenwerken om gezond, lokaal, en lekker voedsel voor iedereen te verbouwen. Voedselveranderaar Wilbert van de Kamp gaat in gesprek met initiatiefnemers achter Toentje uit Groningen en boeren voor de voedselbank.

Daarnaast schuift Loraine Westerneng aan, zij is initiatiefnemer van de eerste voedseltuin (Stichting Sociaal en Vitaal) in Fryslân en tuinder Lisa, werkzaam bij de sociale voedseltuin in Leeuwarden Oost.

Over EETVERHALEN
Eten is meer dan voeding of smaak – het is een universele taal. Elk gerecht vertelt een verhaal: het weerspiegelt cultuur, rituelen, vakmanschap en persoonlijke geschiedenis. Eten kan troost bieden, verbinden, verzoenen en begrip creëren.

In het programma EETVERHALEN staat de verbindende kracht van samen eten centraal. Door wekelijks aan de keukentafel te zitten en samen te eten, ontstaan ontmoetingen en gesprekken die een brug slaan tussen mensen en culturen. Samen eten wordt zo een manier om elkaar te zien en de ander beter te leren begrijpen.

Dit evenement vindt plaats in de Keuken in Bouwurk op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden, Fryslân.

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Je ontvangt elke maand inspiratie, unieke tips en winacties van Visit Friesland.