Ga naar inhoud
MAP

Zomer in Friesland | Ontdek een vakantie in eigen land

De zomer is hier! Kom verkoeling zoeken in Friesland, want er is ook deze zomer weer van alles te doen in de provincie om jouw zomervakantie te vullen. Voor wie er even een weekje of weekend tussenuit wil om te genieten van natuur, cultuur en onontdekte festivals, hebben wij deze zomerse pagina voorzien van reisinspiratie en vakantie ideeën. Ideaal voor de warme dagen, lange avonden, vrije uurtjes en verveelde kids.

Zomer is de tijd waarin het te warm is om de dingen te doen waarvoor het te koud was in de winter.

Mark Twain

berend botje ging uit varen...

berend botje ging uit varen...

Met zijn scheepje door Friesland! Ontdek onze eindeloze vaarroutes en boek meteen je boot

verkoeling zoeken

verkoeling zoeken

Heerlijk met de beentjes in het water, wie wil dat nou niet? Ontdek de mogelijkheden voor een frisse duik in Friesland.

lekker in de airco

lekker in de airco

Even ontsnappen aan de zomerhitte? Kom dan cultuursnuiven, bijvoorbeeld door een van onze musea te bezoeken. We kunnen vast verklappen, die verkoelende airco doet wonderen! 

fonteinpret

fonteinpret Kinderen spelen onder De Woeste Leeuwen van Workum waar water uit spuwt

Voor op je bucketlist: 11 fonteinen in 11 Friese steden. Voor citytrippers en fonteinfans! 

arcadia

arcadia

Het zal je niet ontgaan zijn, tot 14 augustus staat Friesland in het teken van Arcadia. De opvolger van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Ontdek bruisende cultuuruitjes in Friesland.

citytrip

citytrip

Onze unieke elf steden lenen zich uitstekend voor een citytrip door Friesland. Stuk voor stuk danken ze de titel 'stad' niet aan het formaat, maar aan hun historische betekenis. Gelukkig is de zomer lang genoeg om ze alle elf te zien!

kidsfun

kidsfun Kinderen spelen bij het kunstwerk 'Wachten op hoog water' bij Holwerd

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor de kinderen in Friesland? Er is genoeg te doen! We hebben dierentuinen, speeltuinen en leuke musea. Jong en oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Talloze uitjes voor kinderen voor een lekker dagje weg.

Behoefte aan Vitamine D? - Kom fietsen en wandelen in Friesland

Weet jij wat 'sinne' betekent in het Fries?

Sinne betekent 'zon'.

Friesland per regio

Ga deze zomer op ontdekkingsreis door de verschillende regio's in Friesland. Ze zijn allemaal uniek en zeer de moeite waard!

De Wadden

Kies je favoriete eiland of bezoek ze allemaal. Anders dan een vliegreis naar een tropisch eiland en toch even helemaal weg. Uitwaaien, duinhoppen of kokkel sprokkelen. Wij weten Wad To Do.

Meer over De Wadden

Noordwest Friesland

Hier vind je 'Verhalen van een Oude Zee'. Het Bildt en de Greidhoeke zijn beide geboren uit een leven en strijd met de zee.

Meer over Noordwest Friesland

Noordoost Friesland

Dit is dé plek voor degene die de rust en ruimte. Land in Friesland. Wadden, wouden, water en het pittoreske Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland.

Meer over Noordoost Friesland

Leeuwarden

De culturele hoofdstad van Europa in 2018 bruist nog steeds. Alles wat je verwacht van een stad, zonder de drukte, knus en overzichtelijk en bomvol Hidden Gems. Go Visit Leeuwarden.

Meer over Leeuwarden

Zuidwest Friesland

Wie van water houdt haalt zijn hart op in Waterland van Friesland. Laat je meevoeren langs de waterwerken van het Woudagemaal en de Afsluitdijk en alles daartussen.

Meer over Zuidwest Friesland

Zuidoost Friesland

Alles wat je over Friesland dacht te weten, wordt ontkracht in Het Andere Friesland. Voel je beschut tussen de eeuwenoude bomen, geniet van dieppaarse heidevelden en warme zandverstuivingen.

Meer over Zuidoost Friesland

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens