Zomer in Friesland | Ontdek een vakantie in eigen land

Hmm, nu de Coronacrisis ons nog in zijn greep houdt, kunnen we je helaas niet blijmaken met leuke evenementen en festivals. Maar, dat betekent niet dat er niets te doen is deze zomer. Want het goede nieuws is dat de meeste musea in Friesland open zijn, we elf prachtige steden hebben om te ontdekken, en dan hebben we het nog niet eens gehad over onze eilanden, nationale parken, meren, waddenkust en UNESCO Werelderfgoederen!

Zomer is de tijd waarin het te warm is om de dingen te doen waarvoor het te koud was in de winter.

Mark Twain
berend botje ging uit varen...

berend botje ging uit varen...

Met zijn scheepje door Friesland! Ontdek onze eindeloze vaarroutes en boek meteen je boot

verkoeling zoeken

verkoeling zoeken

© Marcel van Kammen

Heerlijk met de beentjes in het water, wie wil dat nou niet? Ontdek de mogelijkheden voor een frisse duik in Friesland.

lekker in de airco

lekker in de airco

Even ontsnappen aan de zomerhitte? Kom dan cultuursnuiven, bijvoorbeeld door een van onze musea te bezoeken. We kunnen vast verklappen, die verkoelende airco doet wonderen! 

fonteinpret

fonteinpret

Verkregen via 11Fountains (Yob Rooks).

© Cornelia Parker via 11Fountains

Voor op je bucketlist: 11 fonteinen in 11 Friese steden. Voor citytrippers en fonteinfans! 

Friesland per regio

Ga deze zomer op ontdekkingsreis door de verschillende regio's in Friesland. Ze zijn allemaal uniek en zeer de moeite waard!

De Wadden

Kies je favoriete eiland of bezoek ze allemaal. Anders dan een vliegreis naar een tropisch eiland en toch even helemaal weg. Uitwaaien, duinhoppen of kokkel sprokkelen. Wij weten Wad To Do.

Meer over De Wadden

Noordwest Friesland

Hier vind je 'Verhalen van een Oude Zee'. Het Bildt en de Greidhoeke zijn beide geboren uit een leven en strijd met de zee.

Meer over Noordwest Friesland

Noordoost Friesland

Dit is dé plek voor degene die de rust en ruimte. Land in Friesland. Wadden, wouden, water en het pittoreske Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland.

Meer over Noordoost Friesland

Leeuwarden

De culturele hoofdstad van Europa in 2018 bruist nog steeds. Alles wat je verwacht van een stad, zonder de drukte, knus en overzichtelijk en bomvol Hidden Gems. Go Visit Leeuwarden.

Meer over Leeuwarden

Zuidwest Friesland

Wie van water houdt haalt zijn hart op in Waterland van Friesland. Laat je meevoeren langs de waterwerken van het Woudagemaal en de Afsluitdijk en alles daartussen.

Meer over Zuidwest Friesland

Zuidoost Friesland

Alles wat je over Friesland dacht te weten, wordt ontkracht in Het Andere Friesland. Voel je beschut tussen de eeuwenoude bomen, geniet van dieppaarse heidevelden en warme zandverstuivingen.

Meer over Zuidoost Friesland