Ga naar inhoud
Favorieten 0

Beleef de zomer in Friesland

De zomer staat voor de deur! Kom verkoeling zoeken in Friesland, want er is ook deze zomer weer van alles te doen in de provincie om jouw zomervakantie te vullen. Voor wie er even een weekje of weekend tussenuit wil om te genieten van natuur, cultuur en onontdekte festivals, hebben wij deze zomerse pagina voorzien van reisinspiratie en vakantie ideeën. Ideaal voor de warme dagen, lange avonden, vrije uurtjes en verveelde kids.

Activiteiten en ontdek-tips

slenteren door de stad

Trek eropuit naar een van de steden deze zomer! Bezoek de fontein, luister naar het klaterende water en bekijk de prachtige kunstwerken. Een 11fountains wandelroute is een korte route die je in een middagje kunt doen, daarom kun je de stad rustig ontdekken. Dwaal tijdens je route eens af naar de highlights langs de routes. Nieuw: ontdek ook de 11fountains podcast tijdens je wandeling!

it wetter op

it wetter op

Wetterwille is Fries voor alles wat plezier met water omvat. Van kinderen die elkaar natspetteren tot bikkels die langs alle elf steden peddelen. Wanneer je provincie maar liefst uit 50% water bestaat, is er alle ruimte om het perfecte water te vinden om te sporten en dobberen.  

fietsen en wandelen

fietsen en wandelen Man en vrouw fietsen voor de Stania State in Friesland

Natuurlijk is er niets mis met je snelle bak, waarmee je in no-time van Amsterdam naar Holwerd rijdt. Maar in Friesland hoeft dat niet per se. Een omgeving die gemaakt is om over te fietsen en te wandelen. Geen bergen om te trotseren, geen dalen om het gas los te laten.

sneupen

sneupen

Kom rommelen tussen de spullen van een ander en sla je slag. Je kunt bij ons ook een plaats reserveren om je spullen te verkopen. Meld je aan via de mail en haal eens je zolder leeg. Een stoel die je misschien al 5 jaar niet hebt aangeraakt, kan een supervondst zijn voor iemand anders zijn. 

Waar ben je naar op zoek?