Ga naar inhoud
MAP

Zomer in Friesland | Tips voor jouw zomeruitje

Sinds 10 juli gelden er verscherpte maatregelen. Musea, theaters en bioscopen onder voorwaarden open, zoals het reserveren voor bezoek. Restaurants mogen open tot 0:00 en is een vaste zitplaats verplicht. Alleen evenementen met een vaste zitplaats mogen doorgaan. De informatie op friesland.nl kan onjuist zijn. Check altijd de website van de locatie of het evenement voorafgaand aan je bezoek of rivm.nl.

De zomer is aangebroken! Kom verkoeling zoeken in Friesland, want deze zomer is er weer van alles te doen in de provincie om jouw zomeruitjes mee te vullen! Of je nu een weekje of weekend wilt genieten van natuur, cultuur of een festival wilt ontdekken, wij hebben deze zomerpagina gevuld met allerlei inspiratie voor een mooie zomer!

Geselecteerde vakantietips in Friesland

  • Ode aan het landschap

  • Actief met water

  • Friese wouden

Zomer is de tijd waarin het te warm is om de dingen te doen waarvoor het te koud was in de winter.

Mark Twain

De Friese elf steden

De Friese elf steden. Wereldberoemd, maar toch nog zo verborgen. Of je deze zomer nu een terrasje pakt in Dokkum of een bootje huurt in Stavoren, de elf steden zijn helemaal klaar om jou een culturele ervaring te bezorgen.

Bekijk de steden

Friesland routeland

Of je nu op zoek bent naar een stadswandeling of een wandeling door één van de Friese wouden, de provincie Friesland zit boordevol routes waardoor jij deze zomer kunt wandelen, fietsen, varen of rijden wanneer je wil!

Bekijk de routes
Vrouw loopt in het gras tussen de paarse bloemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens