Skip to main content
Favorites 0

Piano Monique van de Ven, Sopraan Fardau van der Woude.

Ioannis Theatertsjerke Wier, Wier

 Fardau van der Woude (sopraan) en Monique van de Ven (piano)  Fardau van der Woude en Monique van de Ven vormen sinds 2020  een liedduo. Hun samenwerking kenmerkt zich door een sterke gerichtheid op de binnenkant van de muziek. Hun interpretaties...

 Fardau van der Woude (sopraan) en Monique van de Ven (piano)

 Fardau van der Woude en Monique van de Ven vormen sinds 2020  een liedduo. Hun samenwerking kenmerkt zich door een sterke gerichtheid op de binnenkant van de muziek. Hun interpretaties hebben een soepele timing en ademen sfeer en emotie. Ze zoeken graag alle uithoeken op van het liedrepertoire. Hun concert van 24 november staat in het teken van Franse en Friese muziek. 

Fardau van der Woude groeide op in een gezin waar muziek een belangrijke rol speelde. Ze zong al snel in een kinderkoor, stroomde vervolgens door naar een jeugdkoor waar ze ook zanglessen kreeg en mocht daarna stage lopen bij een klassiek koor, Cantatrix. Als zangeres in de lichte muziek was dit een hele omschakeling, maar ze vond het er heerlijk. Uiteindelijk leidde dit tot studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

In de eerste jaren van haar studie was Jan van Zelm haar hoofdvakdocent en in de laatste jaren Marion van den Akker. In 2013 studeerde ze af. Momenteel is Riekje Bakker haar coach.

Fardau kan erg genieten van bijzondere producties zoals ‘In Frjemdling yn Jeruzalem’ van Gerben van der Veen en Eppie Dam, of van bekender repertoire als de Carmina Burana van Carl Orff, maar ook van liedrepertoire. Deze laatste passie deelt ze met Monique van de Ven.

 Monique van de Ven groeide ook in een muzikaal gezin op en al snel was duidelijk dat ze, net als haar oudste zus, naar het conservatorium wilde. Dat werd het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn. Ze behaalde daar de diploma’s Docerend Musicus, Uitvoerend Musicus en de aantekening Kamermuziek en werd een actief uitvoerend pianist.

Monique vormt meerdere duo’s met wie ze naast recitals ook theatrale concerten geeft. Met Frank Brakkee (altviool) ontwikkelde ze het kamermuziekprogramma met verhaal, ‘Romeo en Julia, een modern sprookje in drie bedrijven’, met Ellen Pieterse (alt/mezzo) de muziektheatervoorstelling ‘Alma Mahler – De Windbruid’ en met Kadri Merimaa (flamencodans) de flamenco-vertelvoorstelling voor kinderen ‘Hola, Kiara!’ op muziek van Isaac Albeniz.

Met Fardau van der Woude geeft ze met veel plezier liedrecitals pur sang.

Tijdstip
15.00 - 17.00

Entree
€ 15

Informatie of reservering

 reserveren kaarten: s.sevenster@hetnet.nl of simy.sevenster@gmail.com   of 0518-471123

Wanneer:
24 november
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Piano Monique van de Ven, Sopraan Fardau van der Woude.
Ioannis Theatertsjerke Wier

Lautawei 3 a
9043 VN Wier
Plan your route

from your location

Show results