Skip to main content
Favorites 0

Rondvaart Makkum met It Preamke

This event has already taken place

It Preamke Rondvaarten, Makkum

Rondvaart op dinsdag en donderdag met de pream "Lois" rond Makkum

Vanaf het water kun je heerlijk genieten van de prachtige omgeving van Makkum. Je vaart met een praam (open boot) over de binnenwateren van o.a. Makkum. Opstapplaats Turfmarkt. 

Voor de rondvaarten maakt de Stichting It Preamke gebruik van een grote praam (type open rondvaartboot), genaamd LOIS. De praam is voorzien van banken aan weerszijden en tafeltjes in het midden.

De bemanning van de Lois bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen voor een ontspannen sfeer aan boord en vertellen graag wat er te zien is onderweg. Tevens is er een informatieboek aan boord met daarin veel informatie over de vaarroutes en bezienswaardigheden in de omgeving.

Het gebied wordt doorsneden door vele slootjes, vaarten en kanalen. Brede rietkragen geven het gebied een bijzondere uitstraling.

Wil je kennismaken met de prachtige omgeving van Makkum vanaf het water, dan kun je kiezen uit de zgn. "opstaptochten" óf de Lois geheel afhuren voor bijvoorbeeld een familiedag, personeelsuitje, vrijgezellenfeest o.i.d. Catering is in overleg mogelijk, evenals het onderweg aanleggen voor het bekende Friese fierljeppen of andere Oudhollandse spelletjes!

Afvaarten voor losse opstappers zijn op dinsdag- en donderdagmiddag (maximaal 10 personen) vanaf de Turfmarkt. 

Wanneer:
t/m 7 december 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 8,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Rondvaart Makkum met It Preamke
It Preamke Rondvaarten

Opstap
Turfmarkt 33
8754 GK Makkum
Plan your route

from your location

Show results