Skip to main content
Favorites 0

Kuiertocht Warns

(7.0 km)

Deze Kuiertocht door en langs Warns brengt je over historische grond. 

Nu is het een vreedzaam rondje, in 1345 was dat anders. De Friezen versloegen het invasieleger van de graaf van Holland hier in de moerassen tussen Warns, Scharl en Laaksum. Het monument op het Reaklif herinnert je nog aan de Slach by Warns.

Rolstoeltoegankelijk
Deze gehele route loopt over verharde paden, daarom is de route ook goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of wandelwagen. 

Kuiertocht
Een Kuiertocht is een korte wandelroute. Het verbaast je daarom vast niet dat het Fries voor wandelen kuierje is. Je kunt een kuiertocht makkelijk combineren met een activiteit in de omgeving, of kies ervoor om nog een Kuiertocht te wandelen. Een overzicht van alle Kuiertochten vind je hier

Sights on this route

51
50
1

Scharl Bell Tower

The circular graveyard in the little village of Scharl sits on a natural mound. The wooden bell tower in the graveyard was built in 1898. Beneath its four-sided metal dome roof there is a single bell.

Scharl Bell Tower
70
2

Rode Klif (Red Cliff) at Lake IJsselmeer

At the edge of Lake IJsselmeer there is a red cliff that is 10 metres high. It was formed during the last ice age but one when the land was pushed up by glaciers that advanced from Scandinavia. The forces exerted by the ice created hills in the landscape.

Rode Klif (Red Cliff) at Lake IJsselmeer
3

IJsselmeer

Het IJsselmeer is ontstaan na het voltooien van de afsluitdijk, de vroegere Zuiderzee werd hierdoor opgesplitst in de Waddenzee en het IJsselmeer.

IJsselmeer
4

Harbor of Laaksum

The harbor of Laaksum is an idyllic spot in Southwest Friesland. We often refer to it as the smallest fishing harbor in Europe.

Harbor of Laaksum Laaksum de Hang
80
50
51
  • 51
  • 50
  • 70
  • 80
  • 50
  • 51