Ga naar inhoud
Favorieten 0

Jorwerd (Jorwert)

Jorwerd

Jorwert is een oud terpdorp wat ligt in de driehoek Leeuwarden, Sneek en Franeker.Hoogte punt is het jaarlijks terugkerende openluchttheater in de notaristuin.Kom je voor rust? Bezoek dan zeker ook Nijkleaster wat staat voor stilte,bezinning en verbinding

 Het dorpje Jorwert is een oud terpdorp dat ligt in de driehoek Leeuwarden, Sneek en Franeker. De buurtschappen Fûns, De Him en Hesens maken deel uit van Jorwert.

Jorwert ligt in het hart van het vroegst bewoonde terpengebied van Friesland. Aangetoond is dat voor het ontstaan van de Middelzee de kleistreek van Littenseradiel direct aansloot op het veengebied. De oude Friezen pasten zich verbazingwekkend goed aan de nieuwe omstandigheden aan. Veenboeren wisten zich in de loop der tijd tot kleiboeren om te vormen. 

Hoogte punt is het jaarlijks terugkerende openluchttheater in de notaristuin. Maar bezoek ook zeker eens Nijkleaster.

Nijkleaster staat voor stilte, bezinning en verbinding. Een bijzondere plek, waar je je in alle rust kunt terugtrekken voor een adempauze en stille tijd. Tegelijkertijd een plaats waar mensen elkaar ontmoeten in liturgie en gesprek, stilte en wandeling, plezier en recreatie.

Nijkleaster zoekt naar nieuwe wegen voor geloof en spiritualiteit. Op het Friese platteland zoeken we zo samen naar persoonlijke, kerkelijke en maatschappelijke vernieuwing. We maken een mooie ‘pelgrimstocht’ (de weg is immers de bestemming) en nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Jorwerd (Jorwert)

dorp
Jorwerd
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten