Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wartena (Warten)

Warten

Het centraal in Friesland gelegen watersport dorp Warten ligt in de onmiddellijke nabijheid van een van de mooiste natuur- en recreatiegebieden van Friesland, namelijk Nationaal Park De Alde Feanen. Museum Warten is ook zeker een bezoek waard!

Wolkom yn Warten, de brug tussen natuur en stad.
Warten ligt centraal in Friesland op korte afstand van Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek en telt bijna 1000 inwoners. Het dorp ligt in de onmiddellijke nabijheid van een van de belangrijkste natuur- en recreatiegebieden van Friesland, namelijk Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is dan ook de reden dat Warten met recht kan worden aangeduid als de brug tussen natuur en stad, jaarlijks passeren ca. 12000 pleziervaartuigen vanuit Leeuwarden het dorp naar dit natuur- en recreatiegebied.

Daarnaast is Warten goed bereikbaar met de auto en bus. Met de bus vanuit Leeuwarden met lijn 22 en buiten diensttijd met een belbus, deze heeft aansluiting op het NS-station.

Door de watersport heeft het dorp een goede naam op het gebied van scheepsbouw, reparatie, winterberging en onderhoud. Tevens zijn in het dorp een aantal verhuurbedrijven van plezierjachten gevestigd. De jachthavencapaciteit in het dorp is ruim 600 aanlegplaatsen waarvan een deel zelfs overdekt. Daarnaast zijn er voldoende aanlegplaatsen voor passanten.

Bezoek ook zeker eens het Museum. Het museum Warten vertelt het verhaal van overleven in een omgeving van riet-, veen-, graslanden en water.

Hjir fine jo Wartena (Warten)

dorp
Warten
Plan dyn rûte

Toan risseltaten