Ga naar inhoud
Favorieten 0

Informatiepunt voormalig klooster Bloemkamp (Oldeclooster)

Hartwerd

Informatiepunt in een tuinhuisje over het indrukwekkende middeleeuwse kloostercomplex Bloemkamp (1191-1580) vlakbij Bolsward.

Het 'sierlijkste en voortreffelijkste klooster' van Friesland, zo werd het indrukwekkende middeleeuwse kloostercomplex Bloemkamp (1191-1580) geroemd. Het lang verdwenen klooster was ooit hier vlakbij Hartwerd te vinden in een open en weids landschap.   

Wandel (bijvoorbeeld het St. Olduphuspad, Klooster Claercamppad of Oldeclooster Wandelroute) of fiets over de oude Middeleeuwse dijken naar het dorpje Hartwerd en je komt dit informatiepunt in een tuinhuisje tegen. Je bekijkt er aardewerk wat gevonden is in de grond bij de oude kloosterlocatie en een maquette waarop je kunt zien hoe groot het kloostercomplex was. 

Het is een initiatief van de ‘Stifting Monumint Aldekleaster’. Ze heeft als doelstelling om een monument te plaatsen en te onderhouden op het voormalige kloosterterrein van Bloemkamp, iets verderop. Voor de bouw van het monument worden momenteel kloostermoppen ingezameld. 

Hjir fine jo Informatiepunt voormalig klooster Bloemkamp (Oldeclooster)

Adres:
Oldeclooster 8
8741 KC Hartwerd
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten