Ga naar inhoud
Favorieten 0

Mokkebank

Mirns

De Mokkebank is het hele jaar in trek bij vogels. In de rietvelden kun je het baardmannetje en soms ook de roerdomp tegenkomen. Verder broeden er veel rietvogeltjes, zoals rietzangers, sprinkhaanzanger, kleine karekiet en ook de snor en blauwborst. En dan...

De Mokkebank is het hele jaar in trek bij vogels. In de rietvelden kun je het baardmannetje en soms ook de roerdomp tegenkomen. Verder broeden er veel rietvogeltjes, zoals rietzangers, sprinkhaanzanger, kleine karekiet en ook de snor en blauwborst. En dan hebben we het nog niet eens over de watervogels. Diverse soorten eenden en de fuut vertoeven hier graag. Soms vliegen er ook roofvogels over… wie weet spot je hier wel een bruine kiekendief of een zeearend!

“Maak tijdens een fietstocht een pitstop bij de Mokkebank. Stap even van de pedalen en verwonder je over de vele vogels op het IJsselmeer.”

De Mokkebank is ontstaan na de afsluiting van de Zuiderzee. Hierbij kwam vlakbij Laaxum een zandplaat droog te liggen. De meeuwen pakten direct hun kans en bestempelden dit gebied als hun nieuwe thuis. Aan deze ‘mokken’ dankt de Mokkebank haar naam. Wil je dit allemaal ervaren? Kom dan langs en bezoek onze vogelkijkhut de Mok.

Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten