Ga naar inhoud
MAP

Blauwebessentuin De Lytse Brekken

Follega

Blauwebessentuin De Lytse Brekken: voor het fruitigste snoepje! Supermarkten liggen er vol mee: blauwe bessen. Ze bevatten weinig calorieën en zitten boordevol antioxidanten. In het Nederlandse klimaat gedijen de bessen goed.

Sjoch alfêst efkes

Jong en oud, alleen, samen of met de hele klas: iedereen is welkom om in de zomer blauwe bessen te plukken in onze tuin. U haalt bij De Lytse Brekken een emmertje en gaat zelf op zoek naar het blauwe goud. U plukt zoveel u wilt, heeft u genoeg dan wegen we de bessen, rekenen af en neemt u de heerlijkheid mee naar huis. Daar kunt u ze direct opeten, maar ook verwerken in een taart of door de yoghurt zijn de bessen heerlijk. Invriezen voor later kan natuurlijk ook.

Onze pluktuin is ongeveer een halve hectare groot en er groeien verschillende bessenrassen. Moe van het plukken? Op het grasterras naast de bessentuin schenken we heerlijke koffie en thee.

Zelf blauwe bessen plukken is een eenvoudige en ontspannen bezigheid. De bessen groeien aan struiken van een tot anderhalve meter hoog. Deze struiken hebben geen doornen en de blauwe kleurstof van de bessen wast u eenvoudig van uw handen of uit uw kleding.

De blauwe bessentuin is alleen geopend tijdens de oogsttijd in juli en augustus. Kijk op de website voor de exacte openingstijden. 

Hjir fine jo Blauwebessentuin De Lytse Brekken

Adres:
De Lytse Brekken 1
8535 XA Follega
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten