Ga naar inhoud
Favorieten 0

Het Weeshuis

Bolsward

Sinds 1553...

Je had het niet voor het zeggen: weeskind werd je vaak onverwacht. Het was je lot en dat drukte een zwaar stempel op je verdere leven. In 1553 stichtte weduwe hid hero het weeshuis en droeg de zorg voor de opvoeding van de kinderen. Tot 1954 heeft dit opvangtehuis voor weeskinderen dienstgedaan. Waar vroeger de wezen de vader en de moeder onderdak hadden zijn nu het hotel en restaurant.

  • 14 ruime en fris ingerichte suites, net allemaal even anders, maar allen ruim 35 vierkante meter groot met een eigen woon, slaap en badkamer.
  • Voor het ontbijt, de borrel en de maaltijd kan je terecht in het knusse huiskamerrestaurant. Geen onnodige overdaad maar lekkere, verse en vooral lokale producten.
  • Het hotel wordt omgeven door een riante tuin met aan de voorzijde een ouderwetse fruitboomgaard, een heerlijke plek om lekker even weg te dromen met bijvoorbeeld een lekker boek.
  • Niets gezelliger dan lekker borrelen. Daarom ben je iedere dag rond borreltijd van harte welkom voor de lekkerste hapjes en drankjes. Kruip lekker tegen de houtkachel aan of geniet van het zonnetje op het terras.
  • Vier het leven bij Het Weeshuis. Een intieme locatie met veel mogelijkheden. Van kleine bruiloft, tot heisessie, een aangeklede borrel of een uigebreid diner met natuurlijk de mogelijkheid om te blijven overnachten.
Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten