Ga naar inhoud
MAP

Rondvaarten Houten bok IJlst

IJLST

Laat je verrassen, kom naar IJlst en maak een vaartocht met de bok, praam of melkschouw.

Half juni tot en met half september kun je meevaren met de rondvaarten in IJlst met de bok, praam of melkschouw.
Je bent van harte welkom om mee te varen op de vaste dagen, maar u kunt bij een minimale deelname van 6 personen ook een arrangement boeken voor bv. een familie- of personeelsuitstapje.

Wanneer, hoe en wat kost dat?
Losse opstappers: koop een kaartje bij de VVV in IJlst of online.
Van half juni tot half september: iedere woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag en -avond. Start vanaf het VVV-kantoor aan de Geeuwkade 4 om 14.00 en om 19.00 uur. Tijdsduur 1 uur. Kosten € 10,00 p.p.
Start bij de VVV in IJlst, Geeuwkade 4, 8651 AA IJlst
Kaarten: € 10.- pp.
voor kinderen 4 t/m 11 jaar: € 6.- pp.
kinderen t/m 3 jaar gratis.

Voor groepen: Vooraf overleggen: Tel: 0515-531818 of 0515-442464
Van 1 april tot 1 oktober
Kosten: € 75.- per boot per uur. Prijs incl. schipper.

Geschiedenis van de Bok:
Al vele jaren maakt een vaartocht in en rond IJlst deel uit van de IJlster stadswandeling. Deze stadswandeling bestaat uit een wandeling onder leiding van een gids door de oude stadskern een vaartochtje met de ijzeren molenpraam (met elektromotor) door de Oostelijke Dijgracht en de Geeuw naar houtzaagmolen De Rat, die eveneens wordt bezocht. De wandeling wordt afgesloten met een kopje koffie in Stadsherberg Het Wapen van IJlst. Naast de molenpraam wordt ook gebruik gemaakt van de melkschouw. 

Vanwege het jaarlijks stijgende aantal deelnemers aan de wandeling en dus ook de boottocht werd met ingang van het seizoen 2012 nog een replica van een houten bok (met elektromotor) toegevoegd aan de vloot. De belangstelling voor het varen en de beschikbaarheid van een drietal boten heeft er toe geleid, dat naast het vaartochtje als onderdeel van de stadswandeling nu ook afzonderlijke vaartochten in en rond IJlst gemaakt kunnen worden. Hiervoor zijn diverse arrangementen ontwikkeld, waarbij het varen gekoppeld is aan een bezoek aan een culturele, cultureel-historische of interessante bedrijfsmatige activiteit.

Hjir fine jo Rondvaarten Houten bok IJlst

Adres:
Rondvaarten Houten bok IJlst
Geeuwkade 4
8651 AA IJLST
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten