Ga naar inhoud
Favorieten 0

Visstek Kleine Wielen

Leeuwarden

De wateren in en om Leeuwarden staan bekend om de goede karpervangsten. Niet alleen in de stadswateren in Leeuwarden, maar ook in de polders en kanalen rondom de stad en richting Dokkum kunnen mooie vangsten geboekt worden.

De wateren in en om Leeuwarden staan bekend om de goede karpervangsten. Niet alleen in de stadswateren in Leeuwarden, maar ook in de polders en kanalen rondom de stad en richting Dokkum kunnen mooie vangsten geboekt worden. De karpervissers hebben zich altijd goed weten te organiseren. 

''Een tweede categorie specialisten zijn de karpervissers, die met name bij de Kleine Wielen bij Leeuwarden hun hart kunnen ophalen. „De Kleine Wielen is een min of meer afgesloten stukje water, waardoor de vissers doelgericht op zoek kunnen. Vaak komen ze al dagen van te voren om de karpers te voeren en ze zo op de juiste stek te krijgen  De afgelopen jaren is ook het spiegelkarper bestand sterk verbeterd in de Friese wateren door het Spiegelkarper project van de Karperstudiegroep Fryslân. Met dit project is een groot aantal spiegelkarpers in de Friese Boezem uitgezet, die inmiddels tot wel 20 pond zijn gegroeid en daarmee goed te vangen zijn. Mocht je ooit een spiegelkarper vangen in Fryslân zet deze dan op de foto en stuur deze in naar Sportvisserij Fryslan” 

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Visstek Kleine Wielen

Kleine Wielen
Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten