Ga naar inhoud
Favorieten 0

WaterSportvereniging Heeg

Heeg

WaterSportvereniging Heeg richt zich op het verbreden van de watersport voor Heeg en omgeving met diverse populaire watersporten zoals het zeilen, windsurfen, windfoilen en roeien in een St. Ayles skiff.

De WSH is een watersportvereniging die in 1967 is opgericht door een aantal enthousiaste watersporters en die inmiddels is uitgegroeid tot een vereniging van rond de 450 leden. De WSH is aangesloten bij het Watersportverbond.

De WSH richt zich op het verbreden van de watersport voor Heeg en omgeving met diverse populaire watersporten zoals het zeilen, windsurfen, windfoilen en roeien in een St. Ayles skiff. De WSH wil watersporters van dienst zijn bij het beoefenen van hun sport door het organiseren van allerlei activiteiten. Daarnaast probeert de WSH, in samenwerking met het Watersportverbond, de belangen van de watersport zo goed mogelijk te behartigen. De jeugd neemt een belangrijke plaats in bij de WSH. Elk jaar worden er zeilcursussen gegeven voor de jeugd vanaf 8 jaar. Deze lessen starten met een training in het zwembad, daarna volgen de zeillessen in de Optimist en Splash. Ook organiseert de WSH in de wintermaanden cursussen, zoals de cursus Vaarbewijs I en II, marcom A en B, polyesterbewerking, onderhoud van dieselmotoren en jachten, kennis van het wedstrijdreglement, etc

Ook is de WSH sinds 2010 gastheer voor de door het Watersportverbond gegeven officiële cursus Basis Module Wedstrijdorganisatie (BWO) en vult daarmee een regionale behoefte in. Verder beschikt de WSH over een eigen watersportcentrum direct aan het Heegermeer met it Sylhûs met vrij uitzicht over het gehele Heegermeer. De WSH is volledig geoutilleerd voor de organisatie van wedstrijden en evenementen en is erkend door het Watersportverbond.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo WaterSportvereniging Heeg

Pharshoeke 101
8621 CW Heeg
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten