Ga naar inhoud
Favorieten 0

It Annahûs

Allingawier

Vakantiewoning "it Annahûs" is een recent opgeknapt, geheel opzichzelfstaand appartement in onze boerderij met een eigen oprit, opgang en parkeerplaats. Op uw privé terras kunt u overdag genieten van het zonnetje en 's avonds van een kampvuurtje.

Wilt u er eens even tussenuit? Zoekt u een plek om tot rust te komen, of om juist lekker te kunnen werken? Dan kunt u terecht op onze boerderij waar u logeert in "It Annahûs”.

Geniet hier van de ruimte, rondscharrelende kippen en parelhoentjes en een weids uitzicht over de weilanden van het toeristisch zeer aantrekkelijke Zuidwest Friesland.

Vakantiewoning "it Annahûs" is een recent opgeknapt, geheel opzichzelfstaand appartement in onze boerderij met een eigen oprit, opgang en parkeerplaats. Op uw privé terras kunt u overdag genieten van het zonnetje en 's avonds van een kampvuurtje onder een grote sterrenhemel.

Wij, Jan en Pauline, hebben elkaar in 2008 leren kennen via het programma Boer Zoekt Vrouw. Jan runt nog steeds zijn kleinschalige, ouderwetse melkveehouderij, Pauline werkt in het gemeentemuseum in Harlingen. Samen bestieren we nu ook "it Annahûs". Op onze boerderij hebben we ongeveer dertig melkkoeien, tientallen kippen, poezen, een hond en parelhoentjes. Behalve de koeien fladdert en scharrelt alles vrij rond op het erf, door de tuin... en ook over uw terras. Uiteraard zorgen wij ervoor dat er bij aankomst een doos verse eitjes van onze kippen in uw keuken op het aanrecht staat. Als onze gast heeft u ook toegang tot onze tuin en weilanden en kunt u zelfs indien gewenst, onder onze begeleiding een kijkje nemen in de koeienstal of meelopen als we de koeien naar het weiland brengen. Ons erf wordt begrensd door een niet-doorlopende sloot, maar een van onze weilanden grenst aan een stromende vaart: in de zomer kunt u daar zwemmen of een hengeltje uitgooien. Bij de koeienstal staat een grote trampoline. Wij respecteren uw privacy, maar mocht u ervoor open staan, trakteren wij u tijdens uw verblijf graag op een kopje koffie, thee of drankje op ons terras.

Onze boerderij ligt net buiten het museumdorp Allingawier, aan een T-splitsing tussen de weg van Makkum en Bolsward naar Ferwoude en Parrega. Langs onze boerderij lopen verschillende fiets- en wandelroutes, waaronder de Zuiderzeeroute. Het IJsselmeer is hier hemelsbreed 3 kilometer vandaan en op nog geen 10 minuten rijden bent u al bij de Waddenzee. Harlingen, Sneek, Bolsward en Workum, vier van de Friese Elfsteden, liggen binnen een straal van 20 kilometer. Zuidwest Friesland is rijk aan vele bezienswaardigheden, wandel-, fiets- en autoroutes. In het halletje van "it Annahûs" hebben wij een folderrek opgehangen met flyers van o.a. musea, rondvaarttochten en attracties in de omgeving.

Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten