Ga naar inhoud
Favorieten 0

Standbeeld Sir Lawrence Alma Tadema

Dronrijp

Het standbeeld van de beroemde kunstschilder Sir Lawrence Alma Tadema staat voor zijn geboortehuis in het centrum van Dronrijp.

Op de hoek van de Dubelestreek en de Brêgebuorren in Dronrijp staat het witte geboortehuis én het standbeeld van de beroemde kunstschilder Lourens Alma Tadema, ook wel Sir Lawrence Alma Tadema.

Alma Tadema werd in 1836 geboren als zoon van een notaris. Hij kreeg zijn opleiding als beeldend kunstenaar in Antwerpen. In 1870 vestigde hij zich als kunstenaar in Londen waar hij zijn voornaam veranderde van Lourens in Lawrence. In Engeland wordt hij tot de belangrijkste schilders gerekend.

Hij schilderde vooral classicistische taferelen, in zijn werk beeldde hij meestal rijke aristocraten af. Maar ook was hij zakenman, liefhebber van muziek, theater en van mechanisch speelgoed.

Alma Tadema sprak Engels . Duits, Frans, Nederlands en Italiaans. Hij had bekende vrienden zoals de schrijver Oscar Wilde en Tsjaikowsky. Lawrence Alma Tadema heeft een rijk oeuvre nagelaten, waarvan een deel is te bezichtigen in het Fries Museum.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Standbeeld Sir Lawrence Alma Tadema

Plantsoen Brêgebuorren
Brêgebuorren
9035 AP Dronrijp
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten