Ga naar inhoud
Favorieten 0

Einekoaien Lytse Geast en Ketelermar

Tietjerk

Je zou ze bijna ongezien voorbij fietsen, maar als je eenmaal zo’n kooibosje met daarin een eendenkooi gespot hebt. Dan prikkelt het de nieuwsgierigheid. Wat gebeurde daar achter de rietschermen van de Mulderkoai, Casteleinskoai en Van Asperenkoai? Vroeger...

Je zou ze bijna ongezien voorbij fietsen, maar als je eenmaal zo’n kooibosje met daarin een eendenkooi gespot hebt. Dan prikkelt het de nieuwsgierigheid. Wat gebeurde daar achter de rietschermen van de Mulderkoai, Casteleinskoai en Van Asperenkoai? Vroeger waren deze eendenkooien het domein van de kooiker. Samen met zijn hondje ving hij hier eenden. Deze lekkernij was een goede inkomstenbron.

“Pottenkijkers waren hier niet welkom. De kooiker hield namelijk niet van bezoek. Al eeuwenlang zijn deze eendenkooien hierdoor het toonbeeld van rust en mysterie.”

De Ketelermar was vroeger een meertje. Tegenwoordig is het voor een groot deel dichtgegroeid met elzen en struiken, maar je hebt hier nog steeds uitzicht over het water. Zowel het Ketelermar en de drie eendenkooien zijn alleen op aanvraag toegankelijk. Je kunt er wel voorbij fietsen.

Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten