Ga naar inhoud
Favorieten 0

Boerderijwinkel Jansma Haule

Haule

Wij, Annie, Meine en medewerkers runnen een groothandel in streekproducten. Het huis waarin we wonen is een gewone arbeiders woning van begin 1900, later door onze voorgangers en door ons zelf talloze malen verbouwd en vernieuwd.  Van een oude kippenschuur...

Wij, Annie, Meine en medewerkers runnen een groothandel in streekproducten. Het huis waarin we wonen is een gewone arbeiders woning van begin 1900, later door onze voorgangers en door ons zelf talloze malen verbouwd en vernieuwd.  Van een oude kippenschuur hebben we nu een winkeltje gemaakt met streekproducten. Je kunt ons rond Haule al van verre zien, we hebben een windturbine waarmee we ons bedrijf van stroom voorzien. De enige in onze gemeente. We zitten ideaal tussen het Blauwe Bos, Bakkeveen, Veenhuizen, Fochteloërveen en Appelscha. Een rustpunt, maar misschien ook een startpunt. Wat denk je van het Gevangenis Museum, “Old Ark” in Makkinga, of iets verder weg de uitkijktoren van Appelscha en kunstenaarsdorp Oldeberkoop. We hebben informatie voor u verzameld over deze prachtige omgeving.

Hoewel er bij ons altijd wel bedrijvigheid is, kun je genoeglijk en rustig zitten aan de picknicktafel in de appelhof. Of als het regent in onze “oude kantine”.  Je kunt een lekker bakkie doen, of kiezen uit een van onze vele sapjes van fruittelers uit de omgeving.

We hebben een winkel waarin we  veel regionale streekproducten verkopen. Daarnaast hebben we ook meer dan 1000 boeken die voor 1 euro per stuk te koop zijn. De opbrengst daarvan is voor Dorcas, een organisatie die zich met hulp aan de 3e wereld bezig houdt. Even rondneuzen (terwijl uw fiets geladen wordt) kan dus voor lichaam en ziel verrijkend zijn.

Natuurlijk is er een net toilet, een fiets reparatie set, en zelfs een AED (al hopen we die nooit nodig te hebben)

Mocht het te laat worden? Vlak bij zijn een paar adressen met Bed en Brochje. Zondags is ons eigen rustmoment, u mag rustig even zitten  en van het toilet gebruik maken maar de andere voorzieningen zijn dan gesloten.

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Boerderijwinkel Jansma Haule

Dorpsstraat 56
8432 PD Haule
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten