Ga naar inhoud
Favorieten 0

de Geitenmeijerij

Fochteloo

Boerderijwinkel en Rustpunt de Geitenmeijerij Sinds een aantal jaren staat er aan het Noordeinde in Fochteloo een kraam aan de weg waar allerlei producten van De Geitenmeijerij worden verkocht, van verse groenten tot haardhout. Dit loopt zo goed...

Boerderijwinkel en Rustpunt de Geitenmeijerij

Sinds een aantal jaren staat er aan het Noordeinde in Fochteloo een kraam aan de weg waar allerlei producten van De Geitenmeijerij worden verkocht, van verse groenten tot haardhout. Dit loopt zo goed dat er inmiddels ook een boerderijwinkel op het erf staat, mét een Rustpunt voor wandelaars en fietsers.  De winkel heeft een uitgebreid assortiment. Zo is er vlees te koop van dieren die op de Geitenmeijerij hebben rondgelopen, zowel rund als varkensvlees en soms ook geitenvlees en er is natuurlijk geitenkaas! Maar ook groenten, zelfgemaakte appelmoes en jam, Eieren van eigen kip, honing uit de streek en overheerlijke knoflookproducten van Biesheuvel.  Daarnaast zijn ook een aantal producten te koop die gemaakt zijn door mensen die op de Geitenmeijerij werken zoals nestkastjes, insectenhotels en houten speelgoedauto’s.

De Geitenmeijerij is een Zorg- en Logeerboerderij voor volwassenen en kinderen die extra begeleiding en aandacht nodig hebben om te kunnen groeien naar een eigen plekje in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. Zij verzorgen grotendeels de dieren, helpen met het zaaien, planten en oogsten van de groenten en vervaardigen producten die in de winkel verkocht kunnen worden. Voor meer informatie zie www.degeitenmeijerij.frl of zoek ons op op Facebook

Naast het werk op de boerderij onderhouden wij in samenwerking met Dorpsbelang Fochteloo voor Natuurmonumenten de wandelroutes in de kampen Oranje en Ybenheer waar tijdens en na de tweede wereld oorlog veel gebeurd is. Lange tijd mocht de natuur hier zijn gang gaan, maar nu zijn de paden hersteld en wordt de geschiedenis via informatieborden verteld. Door de half verharde paden en de banken is deze route ook geschikt voor mensen in een rolstoel en wandelaars met rollators of buggy's. De route is niet gemarkeerd. In de winkel zijn mooie boeken te koop waarin de geschiedenis van beide kampen in woord en beeld uitgebreid beschreven wordt.

Iedereen is welkom voor een bezoekje aan onze boerderijwinkel, waar we deze zomer ook roomijs van eigen geitenmelk hopen aan te bieden, en een kopje koffie of thee uit het Rustpunt dat aan de voorkant van de winkel gemaakt is. Er is ook speelgelegenheid voor de kinderen en de mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden. In de winkel kun je zowel pinnen als contant betalen.

Wij zijn een boerderij waar altijd reuring is. Mocht je verder wat rond willen kijken dan mag dat natuurlijk. En onthoudt: onze honden blaffen soms wel, ze bijten echt niet! ?

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo de Geitenmeijerij

Noordeinde 27
8428 HL Fochteloo
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten