Ga naar inhoud
Favorieten 0

Peazemerlannen

Paesens

Het prachtige gebied bij de dorpen Paesens en Moddergat is het hele jaar door in trek bij vogels. Ook voor de weidevogels zoals grutto, kievit en scholekster is dit een uitstekende plek. Zij zorgen voor passende ‘filmmuziek’ bij de schitterende vergezichten...

Het prachtige gebied bij de dorpen Paesens en Moddergat is het hele jaar door in trek bij vogels. Ook voor de weidevogels zoals grutto, kievit en scholekster is dit een uitstekende plek. Zij zorgen voor passende ‘filmmuziek’ bij de schitterende vergezichten waarop je als wandelaar wordt getrakteerd.

Loop je over de strekdam? Dan ervaar je op deze bijzondere plek het eilandgevoel met als extraatje het uitzicht op Schiermonnikoog en de Engelsmanplaat.

Wat kan toeval toch mooi zijn… Natuurgebied de Peazemerlannen is daar het voorbeeld van. Eigenlijk was het gebied al helemaal ingepolderd, maar dankzij een extreem zware storm ontstond aan de rand van de dorpen Peasens en Moddergat een natuurgebied van grote waarde. Het beukende water sloeg in 1973 een gat in de zomerdijk. Het gat dichten was te duur en hierdoor kreeg de Waddenzee vrij spel in het noordelijke deel van de polder. Zo ontstond dit bijzondere natuurgebied met kwelder en zomerpolder. De Peazemerlannen is onderdeel van het Werelderfgoed Waddenzee.

Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten