Ga naar inhoud
Favorieten 0

Fluezen

Hemelum

De roerdomp verstopt zich graag in het hoge riet, maar zijn kenmerkende roep verraadt hem. In het riet hangt een baardmannetje acrobatisch aan een rietstengel. Zij zoeken hier in de zomer naar insecten, maar ‘s winters stappen ze over op een vegetarisch...

De roerdomp verstopt zich graag in het hoge riet, maar zijn kenmerkende roep verraadt hem. In het riet hangt een baardmannetje acrobatisch aan een rietstengel. Zij zoeken hier in de zomer naar insecten, maar ‘s winters stappen ze over op een vegetarisch menu van zaden.

“Fiets je over het fietspad langs de Galamadammen? Geniet dan van het uitzicht over dit vogelrijke gebied en kijk zomers naar de vele boten op het water.”

It Fryske Gea- eigendom van de Fluezen bestaat uit verschillende kleine deelgebieden, met allemaal hun eigen sfeer. Een kleine opsomming. De Fûgelhoeke is een meertje vlakbij Morra en de Lânseinpolder bestaat uit hooilanden langs de Fluezen. Het eiland de Oarden is in het verleden van Lânsein gescheiden door de vaargeul. Aan de kant van Koudum vind je het meertje It Sân met haar rietranden. Buiten de dijk liggen de uitgestrekte boezemlanden, zoals Bûtlân de Fluezen. Het Fûgeleilân is een vogeleilandje bij uitstek en het Koudumerboskje is een ruig wilgenbos.

Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten