Ga naar inhoud
Favorieten 0

Makkumerwaarden

Makkum

Aan de ene kant lijken ze op elkaar, want het zijn van oorsprong allemaal begroeide zandplaten omgeven door ondiep IJsselmeerwater én daarnaast beschermde natuurgebieden. Toch zijn ze ook heel verschillend. “Ga mee op onze wandelexcursie, waan je...

Aan de ene kant lijken ze op elkaar, want het zijn van oorsprong allemaal begroeide zandplaten omgeven door ondiep IJsselmeerwater én daarnaast beschermde natuurgebieden. Toch zijn ze ook heel verschillend.

“Ga mee op onze wandelexcursie, waan je als Robinson Crusoe op een onbewoond eiland en geniet van het witte schelpenstrand en de wuivende rietvelden.”

De Makkumernoardwaard is de bekendste van de drie plekken. Het eiland staat bekend om haar prachtige schelpenstranden en ligt op steenworp afstand van het watersportdorp Makkum. Wandel je over de Makkumersúdwaard? Dan wuift het riet je tegemoet. Het acrobatische baardmannetje zoekt hier naar eten en bouwt zijn nest in oud riet. Voor het vogelspotten is een bezoek aan de Koaiwaard zeker een aanrader. Vanuit vogelkijkhut De Ral is het uitzicht over het IJsselmeer en de vele watervogels adembenemend.

Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten