Ga naar inhoud
Favorieten 0

Swit&Sit Rin Itens

Itens

Zaterdag 20 mei 2023 wordt de 4e editie van de Swit&Sit Rin georganiseerd. Drie thema’s staan bij de loop centraal: Mienskip, bewegen en gezelligheid.

Sjoch alfêst efkes

De Swit & Sit- Rin wordt gelopen in Itens.

Ook dit jaar zijn er weer mooie routes door de Greidhoeke uitgezet. “Eigenlijk dachten we in de zomer van 2017, onafhankelijk van elkaar, precies hetzelfde”, aldus Roelie Zijlstra uit Itens. “Ik liep zelf al een paar jaren hard voor de lol en zag een aantal, vooral jonge vrouwen, ook geregeld door het dorp rennen. Samen rennen is leuker dan alleen, tenminste, dat is mijn gedachte en dus lanceerde ik een groepsapp voor de Itenser Hurddravers”. “Als je ziet dat zoveel mensen plezier hebben in het samen hardlopen, dan is de stap naar een hardloopevenement snel gemaakt. We spraken elkaar eens bij een goed glas wijn in de kroeg en toen was het idee zo gevormd: een hardloopevenement in Itens” vult Ans Booij, die het stokje overnam van Paula Korbach, aan. “Ja, maar wel vooral voor de gezelligheid” zegt Esther Brouwer. “Het moet niet een competitieve
strijd worden. We willen mensen in de dorpen vooral verbinden en een gezellig evenement organiseren”.

Maar de Swit & Sit- rin, vanwaar die naam? “Dat is een idee van Anke” zegt Roelie. “We hebben al ontzettend gezellige avonden in de voorbereiding gehad en aan het eind van zo’n avond, onder het genot van een hapje en een drankje, kwam zij met dit lumineuze idee: Earst Switte, dan Sitte”. “Het sloot perfect aan bij ons idee voor dit evenement: bewegen, gezelligheid en mienskip bevorderen”, aldus Anke Strikwerda. De vierde editie vindt plaats op 20 mei a.s.

Wanneer:
20 mei

Hjir fine jo Swit&Sit Rin Itens

Adres:
Swit&Sit Rin in Itens
Tsjerkebuorren 1
8735 HM Itens
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten