Ga naar inhoud
Favorieten 0

Midzomernachtwandeling door de natuur bij Elsloo

Elsloo

On-Nederlands mooi, een pareltje, puur en rustig. Zo kun je de Schaopedobbe het beste omschrijven. De Schaopedobbe is een mystiek natuurgebied vlakbij Elsloo met heide, vennen, een zandverstuiving en bos. Tijdens deze midzomernachtwandeling genieten we...

On-Nederlands mooi, een pareltje, puur en rustig. Zo kun je de Schaopedobbe het beste omschrijven. De Schaopedobbe is een mystiek natuurgebied vlakbij Elsloo met heide, vennen, een zandverstuiving en bos. Tijdens deze midzomernachtwandeling genieten we volop van dit prachtige natuurgebied terwijl de maan de omgeving verlicht.

Verder zijn er bijzondere verhalen over de Schaopedobbe. Zo werden de schapen uit de omgeving hier vroeger gewassen. In het voorjaar werden de dieren geschoren. Voordat zij van hun jasje werden ontdaan kregen ze eerst een flinke wasbeurt in de dobbe. Op deze manier hadden de dieren minder last van ongedierte en was de wol al wat schoner. Vandaar de naam van dit gebied: De Schaopedobbe. Ga mee op pad tijdens de midzomernacht onder leiding van onze enthousiaste natuurgids!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
21 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Midzomernachtwandeling door de natuur bij Elsloo

Elsloo
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten