Ga naar inhoud
Favorieten 0

XMAS Sneek Kerstparade & ontsteken Kerstverlichting

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

SNEEK

XMAS Sneek Kerstparade waarbij de Kerstman feestelijk binnen gehaald wordt en de verlichting grote kerstboom wordt aangestoken.

In december wordt de binnenstad van Sneek omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. De grote Kerstboom wordt weer opgetuigd en heel Sneek is gehuld in sfeervolle kerstverlichting. Met extra koopavonden, extra koopzondagen en diverse warme winterse kerstactiviteiten is Sneek in de decembermaand zeker een (shop)bezoek waard!

ZATERDAG 16 DECEMBER
16.00 – 17.30 UUR XMAS SNEEK KERSTPARADE

Zaterdag 16 december maakt de Kerstman zijn feestelijke entree in Sneek tijdens de Kerstparade. Om 16.00 uur starten verschillende praalwagens en lopende (muziek)acts  en maken een route door het centrum. Eindpunt is het Schaapmarktplein om 17.00 uur waar we het startsein geven van ‘Kerst in Sneek’. Prachtig verlichtte wagens met elfen en Dickensfiguren delen lekkers uit aan kinderen. Rond 17.00 uur verzamelen we op het Schaapmarktplein waar de Kerstman de kerstboomlichtjes ontsteekt. Je bent van harte welkom een glaasje chocolademelk of glühwein te komen proeven. Om 17.15 uur maken we de grote prijzen van de sinterklaaslotenactie van Vereniging Ondernemend Sneek bekend.

Route: 

Veemarkthal, Stationsstraat, Martiniplein, Oude Koemarkt, Hoogend, Singel, Kleinzand, Jousterkade, Oosterdijk, Wijde Burgstraat, Nauwe Burgstraat, Schaapmarktplein, Grootzand, Oude Koemarkt, Oud Kerkhof, Marktstraat, Leeuwenburg, Schaapmarktplein: hier stopt de wagen van de Kerstman voor de ontsteking van de kerstboomverlichting. 

's Avonds kun je nog tot in de late uurtjes nagenieten van de kerstgezelligheid in één van de vele horecagelegenheden in de stad.

XMAS Sneek Kerstmarkt & food 12.00 - 18.00 uur
Op zondag is het tijd voor een gezellige kerstmarkt en food kramen op de Marktstraat, Leeuwenburg, Schaapmarktplein, Nauwe Burgstraat en Wijde Burgstraat. Met daarbij straattheateracts en livemuziek in de binnenstad is Sneek zaterdag 16 december en zondag 17 december ‘the place to be’ voor Kerstshoppen!

Wanneer:
t/m 16 december 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo XMAS Sneek Kerstparade & ontsteken Kerstverlichting

Lekker Sneek & Kerstmarkt Grootzand
schaapmarktplein 1
8601 CE SNEEK
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten