Ga naar inhoud
Favorieten 0

Rondvaart Op de koffie bij de Molenaar in IJlst

Regio Sneek

Ochtendvaart met een open boot (praam) van Sneek naar IJlst en weer terug. Je vaart eerst door de stadsgrachten van Sneek. Via de Geeuw vaar je naar de volgende Friese stad IJlst. Hier breng je een koffiebezoek aan Houtzaagmolen de Rat en (mits geopend)...

Ochtendvaart met een open boot (praam) van Sneek naar IJlst en weer terug. Je vaart eerst door de stadsgrachten van Sneek. Via de Geeuw vaar je naar de volgende Friese stad IJlst. Hier breng je een koffiebezoek aan Houtzaagmolen de Rat en (mits geopend) Museum Houtstad IJlst. Met de rondleiding kom je alles te weten over waarom IJlst ook wel de Houtstad wordt genoemd. Bij voldoende wind is de houtzaagmolen vol in bedrijf. De rondvaart incl. rondleiding duurt 2,5 uur.

Er is plek voor maximaal 18 personen. Is je groep groter dan 12 personen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Boek hier je tickets: https://zoekenboek.waterlandvanfriesland.nl/nl/activiteit/rondvaartkoffiemolenaarijlst

Ligging
Opstap-locatie is bij de steiger van Cafe/Restaurant De Kajuit (bij Jachthaven De Domp), Dompleane 1 te Sneek. Parkeren kan bij het restaurant zelf.

Belangrijk om te weten
Graag 10 minuten voor vertrek aanwezig bij de steiger. Houd er rekening mee dat je tijdens het varen stil op de open praam zit. Bij wat frisser weer: zorg dat je een trui of jas bij je hebt. Fleece dekens zijn aan boord. Eventueel ook paraplu’s als ze nodig zijn. Bij zonnig weer: denk aan een pet en zonnebrand.

Vol is vol. Er wordt alleen gevaren bij voldoende deelname.

De rondvaart in Sneek gaat onder lage bruggen door. Bukken is op sommige plekken dus noodzakelijk. De schipper geeft dit van te voren aan.

Wanneer:
4 juli t/m 31 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Rondvaart Op de koffie bij de Molenaar in IJlst

Regio Sneek
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten