Ga naar inhoud
Favorieten 0

Lente expositie "Zee van Bloemen"

Park Vijversburg, Tytsjerk

Geniet van de Stinzenflora gefotografeerd door de Leeuwarder fotografe en kunstenaar Irene Feenstra.

Lente-expositie ‘Zee van bloemen’ van de Leeuwarder fotografe en kunstenaar Irene Feenstra in het glazen Paviljoen in Park Vijversburg. De expositie heeft als thema stinzenflora. De expositie is vanaf Pinkstermaandag 20 mei te bezoeken. 

Voor de expositie fotografeerde Irene Feenstra de achttien karakteristieke stinzenbloemen die als uitgangspunt zijn genomen voor de stinzenflora-monitor. Zij fotografeerde de stinzenbloemen gedurende de gehele bloeiperiode en verwerkte de genomen foto’s in een viertal bloemstillevens: Martenastate, Dekemastate, Harstastate en Sjuxmastate. Alle vier states heeft ze meerdere keren bezocht om zodoende de mooiste stinzenbloemen vast te leggen.

In haar werken combineert ze bloemen die in werkelijkheid niet in dezelfde periode bloeien. Zoals de 17e eeuwse meesterschilders de tulp combineerden met zomer -en najaarsbloeiers, zo heeft Irene vrijwel alle bloemen van de monitor steeds in één van de beelden verwerkt. Dit resulteerde in vier prachtige stillevens. Naast de stillevens heeft Irene de expositie voorzien van informatie over stinzenflora. Thema’s die langskomen zijn de Engelse landschapstuin, het ontstaan van de stinzenflora, biodiversiteit en de botanische kunstenaar.

In 2004 studeerde Irene aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als portretfotograaf raakte ze steeds meer geïnteresseerd in beeldbewerking en artistieke fotografie. Met de vier bloemstillevens deelt ze graag de schoonheid voor stinzenbloemen en het Friese culturele erfgoed.

Wanneer:
25 mei t/m 23 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,50
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Lente expositie "Zee van Bloemen"
Park Vijversburg

Swarteweisein 2
9255 JB Tytsjerk
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten