Ga naar inhoud
Favorieten 0

Foodroute Zilt-Zoet Schiermonnikoog

(18.7 km)

  • Download route

Het eiland Schiermonnikoog is het laatste stukje wildernis van Nederland. De ondernemers zijn vernieuwend bezig en dat levert steeds meer eilandproducten op. Groenten op het eiland geteeld, zuivel van de koeien van Schier, een route met een zilte koers. Van zoet naar zout over het hele eiland met bijzondere smaakmakers.

Lokaasjes op dizze rûte

Begjinpunt: Middenstreek 10
9166 LN Schiermonnikoog
1

De Tuin naast de Branding

De zelfpluktuin op Schiermonnikoog

De Tuin naast de Branding
2

Van Schier

De trotse zuivelboeren Van Schier maken overheerlijke, authentieke kazen. Deze kaas is onderdeel van een groots biodiversiteitsproject op Schiermonnikoog. De passie voor zowel de natuur als het boerenleven proef je terug in de kazen Van Schier. Héérlijk!

Van Schier
3

Hotel van der Werff

Logeren naast de kamer van Prins Bernard, een koninklijke sfeer, de tijd lijkt enerzijds stil de zijn blijven staan maar op de menu kaart worden weer heel actueel lokale producten geserveerd zoals lamsvlees van Schier.

Hotel van der Werff
4

De Wilde Akelei

Naast de muziekkapel ‘t Beukennootje, een enigszins verscholen kwekerij midden in het dorp, Henno Hogevorst verkoopt hier groen en doet hiermee veel voor groen. Alles volledig biologisch, uitleg en advies om zo het beste resultaat te krijgen.

De Wilde Akelei
5

Bakkerij Donders

Bakker Donders, van Iwan en Nienke Donders is een kleine warme bakker, met een groot assortiment, zoals de mooie koek in de vorm van het eiland. Dat het begrip warme bakker niet (meer) bij iedereen bekend is merkte ze laatst.

Bakkerij Donders
6

’t Peperhúsjen

’t Peperhúsjen, Een heel klein winkeltje vol snoep, Hollands snoepgoed als Ulevellen, Polkabrokken en chocolade witte en bruine nougat lolly’s, het ouderwetse snoepzaakje heeft ook dropjes van Beite, vernoemd naar de opa van de eigenaressen.

’t Peperhúsjen
7

De 4 Dames

Onze bistro laat het midden tussen een bar en een restaurant. Veel van onze gerechten hebben het formaat van een voor/tussengerecht. Naast onze specials -mediterrane charcuterie en seafood- hebben wij een wisselend aanbod van vlees en vegetarische gerecht

De 4 Dames
8

De Marlijn

Op de Noordelijkste strandlocatie is het heerlijk toeven. Voor uw kopje koffie of drankje, borrelhap of lunch en in het hoogseizoen ook voor uw diner. daarnaast bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor gezelschappen, feestjes, builoften e.d.

De Marlijn
9

Vakantieboerderij Springfield

De mini-camping is gescheiden van erf en weiland door gebouwen en een boomsingel. Op de camping heerst een gemoedelijke sfeer waar rust en gezelligheid goed samen gaan.

Vakantieboerderij Springfield
Einpunt: Middenstreek 10
9166 LN Schiermonnikoog