Ga naar inhoud
Favorieten 0

B&B Pension Perruque

Koudum

Het pension is gesitueerd in het voormalige politiebureau. Aan de buitenkant is het gebouw niet meer direct als politiebureau herkenbaar, want het is door de jaren heen vakkundig verbouwd tot B&;B/pension met 10 comfortabele kamers en 2 appartementen....

Het pension is gesitueerd in het voormalige politiebureau. Aan de buitenkant is het gebouw niet meer direct als politiebureau herkenbaar, want het is door de jaren heen vakkundig verbouwd tot B&;B/pension met 10 comfortabele kamers en 2 appartementen. Tot begin 2004 werden in dit politiebureau nog aangiftes gedaan en arrestanten verhoord. In een van de twee cellen werden verdachten 'in bewaring gesteld'. De originele cellen zijn wel bewaard gebleven en doen nu dienst als kantoor en linnenkamer. Nu wordt er alleen nog 'vrijwillig' overnacht op dit adres. Gedurende je verblijf wordt er met een knipoog naar dit historische karakter verwezen.

Ligging
Centraal gelegen in het dorpje Koudum bevindt zich deze gezellige B&B in het voormalige politiebureau. In het centrum van het dorp vind je de warme bakker, slager, supermarkt en verschillende winkeltjes. Koudum ligt centraal in de Friese Zuidwesthoek, vlakbij de Friese Meren en diverse Elfstedenstadjes zoals Hindeloopen, Stavoren, Workum en Sneek. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de verrassend veelzijdige omgeving. Er zijn talloze wandel-, fiets- en vaarroutes in de buurt en op ongeveer 5 kilometer afstand liggen de Gaasterlandse bossen en ook het IJsselmeer met zijn surf-plekken is vlakbij.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo B&B Pension Perruque

Ds. L. Tinholtstraat 2
8723 CX Koudum
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten