Copy
Knusse tips voor tijdens de kerstvakantie
Kriebelende mutsen en truien, scherp geslepen schaatsen, druppende neuzen, bevroren vingers en knapperend haardvuur. Dit zijn de ingrediënten die je deze winter kunt verwachten. Laat je inspireren door de knusse krystfakânsje tips om goed beslagen ten ijs te komen in Friesland.
Ontdek de winter in Fryslân
Salt Kerst Rally
Niks te doen tussen of na de feestdagen? Doe mee aan de Salt Kerst Rally vanuit Terherne. Een uitje voor het hele gezin of een dagje strijden met je vrienden! Je gaat namelijk een speurtocht doen met de auto door het prachtige Friesland. Je hebt de keuze uit een kidstocht of die voor volwassenen. 
Meer lezen
Lekker iten
Brouwerij Dockum, Sonnema Berenburg en Visit Friesland maakten iets waar je pompeblêdje harder van gaat kloppen: Bierenburg. Een fris en kruidig biertje met hartverwarmende toon van Sonnema Berenburg. Nu verwerkt in twee heerlijke recepten voor de feestdagen.
Meer lezen
Winactie: Kom opladen tijdens de opfries retraite
Begin fris het nieuwe jaar! Op 22 januari van 08.00 tot 13.00 uur organiseren we een Opfries Retraite aan het Bergumermeer. Om het nieuwe jaar goed af te trappen, om je een boost te geven en om je uit te dagen. Tijdens de opfries retraite doe je een aantal fijne buitenactiviteiten om je op te laden voor de rest van de winter. SUP de zonsopgang tegemoet, dompel je onder in een workshop winterzwemmen, leef je uit in de bootcamp en warm op aan een knapperend vuur. 

Wil jij erbij zijn? We hebben 30 plekken voor gelukkige winnaars! Laat ons weten waarom jij dit nodig hebt en maak kans. Aanmelden kan tot en met 31 december. 
Info en meedoen
Blijven slapen
Wie van plan was deze kerst van Tiny House naar B&B te trekken voor een slaapplek, hoeft niet in een stal te eindigen. Word wakker in het stille landschap dat op de frisse ochtenden volledig wit kleurt van de rijp, of maak een vroege wandeling wanneer de historische Friese steden zich hullen in het zachte licht van de winterzon. Overnachten in Friesland is tot rust komen, of je nou komt voor een workation of quality time met je familie.
Heerlijk overnachten
Kom winters overnachten in Friesland. Speciaal voor jou hebben we toffe accommodaties voor het hele gezin, romantische hotels voor koppels en gezellige groepsaccommodaties voor de hele famylje.
Bekijk onze tips
Winterarrangementen
Ben je op zoek naar nét even iets extra's tijdens voor je verblijf in Fryslân? Ontdek dan een van de winterarrangementen. Een of meerdere overnachtingen vaak gecombineerd met een activiteit of andere (luxe) opties.
Bekijk onze tips
Winterdip? Friesland helpt je er vanaf
It wurdt winter! Ben jij door gebrek aan licht toch in een kleine winterblues terechtkomen? Dan is daar wat aan te doen! Opfriesen is in dat geval een fantastische remedie: opladen in Friesland, waar je zoveel fijne (buiten)activiteiten kunt doen, dat je in ons Friese winterzonnetje weer genoeg energie opdoet om de rest van de winter op door te kunnen.
Lees de blog
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Lekker waarm wurde
IJsboerderij Margje 24 in Workum is omgetoverd tot chocolademelksalon! Je kunt hier kiezen uit ruim 20 smaken van melk van eigen koeien, 's weekends open voor afhaal.
Ontdek dit uitje
Noordelijkste stêd van Nederland
Tijdens een vakantie in Fryslân kun je eigenlijk niet om historische elfstedenstad Dokkum heen. Het is een kleine stad, maar groot genoeg om je te laten verrassen met wat je tegenkomt.
Op tijdreis door Dokkum
De heksen van Slotleane
Kom skatsykje (schatzoeken) in Bakkeveen. Hier beleef je 'de heksen van Slotleane' waarbij je op zoek moet naar de schat aan de hand van hints en puzzels.
Ontdek deze route
Mindfulrinne
Mindfulrinne: bewust lopen en stilstaan bij wat er is. Hierdoor verlaag je je stressniveau en ervaar je meer energie. In het Waddengebied tijdens volle maan.
Info en aanmelden
Dit mag je niet missen in Friesland
Voor jong en oud
De kerstvakantie is bijna begonnen! Ook voor de jongsten van de familie is er in Friesland veel te doen. Wat dacht je van onze kidsproof musea of Friese tips voor tieners? Ontdek het allemaal.
Fryske tips voor kids
Voorpret: de Tocht
In het najaar van 2023 speelt spektakelmusical de Tocht, in een speciaal te bouwen ijstheater in Leeuwarden. Een unieke beleving over vijf schaatsvrienden en de Elfstedentocht.
Tickets zijn nu verkrijgbaar
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2022 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn