Ga naar inhoud
Favorieten 0

De Tocht: Beleef de magie van de Elfstedentocht in het theater

Spektakelmusical De Tocht gaat in oktober 2023 in een nieuw te bouwen ijstheater in Leeuwarden in première. De belangrijkste doelstelling van De Tocht is om de herinnering aan De Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de generaties na ‘ons’. Het is een unieke beleving voor 1460 toeschouwers per voorstelling.

Lees hoe de Elfstedentocht tot leven komt op de 2000m2 grote ijsvloer in het Friso Theater. En doe inspiratie op om de elfsteden zelf te gaan beleven. Blijf bijvoorbeeld slapen, maak gebruik van een arrangement en verken de elf steden tijdens je bezoek aan Friesland.

Over de musical

In De Tocht wordt het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden verteld die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje...

Je bekijkt de trailer hier
Trailer
  • Trailer

Benieuwd hoe het decor van de Elfstedentocht er in levenden lijve uit ziet?

Verblijven in Friesland

Blijf een nachtje slapen om de pittoreske elf steden in Friesland te ontdekken. Er zijn talloze manieren om te overnachten en verblijven in Friesland. Ben je op zoek naar comfort kijk dan naar de hotels of zoek een bed and breakfast uit. Als je wil genieten van de natuur kan je verblijven aan het water of op een camping. Kies een fijne plaats vanaf waar jij de elf steden Friesland gaat verkennen. 

Zoek de perfecte overnachting

Bij deze locaties staan diverse arrangementen voor je klaar