Vier de herfst in Friesland

Herfst, wat heb je te koop?

De zomer is voorbij. De natuur tovert zich om tot een kleurrijk geheel en we kunnen steeds een beetje vroeger genieten van de prachtige zonsondergang, én steeds een beetje later van de prachtige zonsopgang. Kortom: de herfst is begonnen. Trek eropuit! Hier vind je de leukste tips voor het seizoen.

Ontdek de natuur

Deze evenementen mag je niet missen

discover the dark

Dit najaar laten we je zien hoe mooi Friesland in het donker is. Wist je dat Friesland beschikt over de enige twee officiele Dark Sky Parks van Nederland? Met de minste lichtvervuiling is het de ultieme spot om ontspannend naar de sterren te staren. De komende tijd worden er allemaal unieke evenementen in het donker georganiseerd. Jij komt toch ook?

Meer info

woudagemaal onder stoom

Op 15, 16 en 17 oktober kun je iets unieks zien bij het Woudagemaal in Lemmer. Het oudst werkende stoomgemaal ter wereld wordt namelijk onder stoom gebracht om het personeel op te leiden. Dit levert bijzondere beelden op! Kom je ook?

Meer informatie

wildplukwandelingen

Zonder dat je het weet fiets of wandel je langs een overvloed aan eetbare wilde planten, bessen, paddenstoelen en noten. In deze wildpluk workshop leer je hoe eetbaar je omgeving is. We gaan samen op pad om te kijken wat er te plukken en te rapen is in de natuur. Ook leer je de basis van determineren en wat je zoal kunt doen met de gevonden ingrediënten. De wandelingen zijn op 13 en 27 oktober.

Lees meer

gaasterlandse natuurweek

De 32e Gaasterlandse Natuurweek, van 20 tot en met 26 oktober! Dat vieren we, zoals altijd in de natuur, met een groen en feestelijk programma voor jong en oud. Van paddenstoelenexcursies tot nachtwandelingen, fotografieworkshops, theater en meer. Komen jullie ook?

Lees meer

coole kidsnacht

Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee naar het museum tijdens de Coole Kidsnacht en maak kennis met het aanbod van de deelnemende instellingen. Kom en doe mee met een coole speurtocht of maak je eigen kunstwerk. Tijdens de coole kidsnacht 2019, op vrijdag 25 oktober, openen culturele instellingen in Friesland tussen 17.00 en 21.00 uur hun deuren voor ouders met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Dit tijdstip, na de reguliere openingstijden, zorgt ervoor dat de kinderen het rijk “alleen” hebben in de musea en andere instellingen.

Lees meer

Misschien vind je dit ook leuk

citytrippen

Ontdek de elf steden van Friesland.

ervaar de nacht

Laat je verwonderen in het donker.

de wadden

Vier de herfst op de eilanden.

culturele hoofdstad

friesland waterland