Ga naar inhoud
Favorieten 0

Vier de herfst in Friesland

Het Friese landschap is er één waarin je ieder seizoen weer volledig kunt opgaan. Of je nu de fiets pakt, de stevige stappers aantrekt, je suf supt, je paard zadelt of van hoge golven blaast met je kite; deze hjerst is niet voor binnenzitters. Geniet van de laatste warme zonnestralen, maar ook van de aankomende koudere dagen.

de friese wildernis roept je

Als natuurliefhebber zit je gebakken in Friesland. Met vier Nationale Parken, twee nationale landschappen, de enige twee Dark Sky Parks in Nederland en Unesco Werelderfgoed de Waddenzee weet je niet waar de natuur ophoudt en de steden en dorpen beginnen.

Ontdek de Fryske wildernis

de paden op, de laden in

Wist je dat Friesland een wandelnetwerk van 3600 kilometer heeft met 1.700 knooppunten? Dat zijn onvoorstelbaar veel punten en meters om je door het landschap te leiden. Of je nu kiest voor een ommetje of een lange afstand er zijn oneindig veel routes om te ontdekken en combineren.

Ontdek alle wandelroutes

Dit mag je niet missen in de herfst

Open Museum Maand

Open Museum Maand Het Woudagemaal onder stoom in Lemmer

Vanaf 1 t/m 30 november verwelkomen 15 musea in Zuidwest Friesland bezoekers met open armen. Zowel de inwoners van Friesland als gasten die verblijven in accommodaties in Zuidwest Friesland kunnen kosteloos toegang krijgen tot elk van deze musea. Kom jij ook?

de bosbergtoren

de bosbergtoren

Ervaar het hoogste punt van het vasteland van Friesland! Op de Bosbergtoren in Appelscha, die maar liefst 33 meter hoog is, kunt u genieten van een uniek panoramisch uitzicht over drie provincies: Friesland, Drenthe en Groningen.

Kwekerij De Bascule

Kwekerij De Bascule

Kwekerij De Bascule is een kwekerij en pluktuin met een ruim assortiment snijbloemen, kruiden, vaste planten, heesters en fruit. Bovendien kun je hier prachtige pompoenen vinden! Open t/m eind oktober.

ontdek het rijsterbos

ontdek het rijsterbos

Het Rijsterbos staat bekend als een van de meest bekendste bossen in Friesland. Je kan hier in dit grootse bos in het glooiende Gaasterland heel goed kuieren, wat Fries is voor wandelen.

wandeling slotplaats bakkeveen

wandeling slotplaats bakkeveen

De Slotplaats is een historisch landgoed met een fascinerende geschiedenis, gelegen in het bosrijke gebied bij het dorp Bakkeveen. Tijdens de wandeling in het bos ontdek je de opmerkelijke Burmaniazuil en een zonnewijzer.

laad je op aan de batterij die wij landschap noemen

Fryslân voor jong en oud

Bang dat de lytskes zich vervelen dit najaar? Nergens voor nodig! Van dierentuin, museum tot speeltuin en rugzakroutes met een kleintje in je kielzog valt er genoeg te ondernemen.

Tips voor kids

Neem je trouwe rakker mee

Met je hond naar Friesland? Van losloopgebieden en avontuurlijke wandelroutes tot leuke zwemlocaties met je trouwe viervoeter aan je zijde, er zijn tal van activiteiten om met je hond te ondernemen in de provincie.

Tips voor je viervoeter

Misschien vind je dit ook leuk