Ga naar inhoud
MAP

Ontdek deze herfst de mooiste routes in Friesland

Het Friese landschap is er één waarin je ieder seizoen weer volledig kunt opgaan. Of je nu de fiets pakt, de stevige stappers aantrekt, je suf supt, je paard zadelt of van hoge golven blaast met je kite; deze herfst is niet voor binnenzitters. Geniet van de laatste warme zonnestralen. Kies je favoriete vervoersmiddel en ontdek alle routes. Geniet nog even na van het jaar waarin we een ode aan het Friese landschap brachten.

De Friese Wouden roepen je

Dat je niet direct aan bos denkt als je aan Friesland denkt, gaat veranderen. Treed in de koninklijke voetsporen en haal je outdoor hart op in onze Friese Wouden. Laarzen aan en gaan.

Ontdek de woudenbelevingen

De paden op, de lanen in

Wist je dat Friesland een wandelnetwerk van 3600 kilometer heeft met 1.700 knooppunten? Dat zijn onvoorstelbaar veel punten en meters om je door het landschap te leiden. Of je nu kiest voor een ommetje of een lange afstand er zijn oneindig veel routes  om te ontdekken en combineren.

Alle wandelroutes

Voor wie niet kiezen kan

Kleine bezoekers, groot plezier

Bang dat de lytskes zich vervelen dit najaar? Nergens voor nodig! Van dierentuin, museum tot speeltuin en rugzakroutes met een kleintje in je kielzog valt er genoeg te ondernemen.

Ontdek onze tips

Laad je op aan de batterij die wij landschap noemen

Fietsen in dé fietsprovincie van Nederland

Met vijf sterren is Friesland gekozen als beste fietsregio van Nederland. Opscheppen is alleen niet zo karakteristiek voor de Friezen, dat laten we liever aan anderen over. Kom dus zelf op je fiets Friesland ontdekken. Oant sjen, tot gauw!

Alle fietsroutes

Voor de natuurliefhebbers - Ga op pad met een boswachter, natuurgids of local

WhatSUP

Spiegelgladde meren, verlaten kanalen en brede waterwegen met kalm rustig water dat dwars door de weilanden gaan. Onze koeien kijken niet meer op van een supper in de sloot. All aboard voor een rondje grachtengordel want stadsuppen is supperleuk.

Alle suproutes

Stap in het landschap, laat je omarmen en beleef het met al je zintuigen

Beleef de verschillende landschappen in Friesland

Duinen en dijken, bossen en stranden, meren en moerassen. Nergens anders vind je zoveel verschillende landschappen per vierkante kilometer als in Friesland. Het eigenzinnige karakter van de Friezen zie je terug in de terpen, weilanden, koninklijke tuinen en Nationaal Parken. Ontdek hoe je jezelf volledig kan verliezen in onze geen-kilometer-is-hetzelfde landschap.

Neem een bosbad in 6 stappen

Een bosbad is tijdloos. Liever langer dan korter. Voor een bad neem je de tijd. Een ochtendbad zal heel anders voelen dan een avondbad bij een gouden zonsondergang. En dan zijn er nog de verschillende seizoenen die allemaal een andere beleving geven. Door regelmatig naar dezelfde plek te gaan, kom je dichter bij de wisselingen die de natuur doorloopt en dat geeft je een andere ervaring van tijd.

Ontdek de stappen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens