Ga naar inhoud
Favorieten 0

Met je hond naar Friesland

Ga met je trouwe viervoeter op avontuur en ontdek de prachtige wateren en uitgestrekte landschappen van Friesland. Geniet van wandelingen langs de Waddenzee, laat je hond rennen op één van de Friese stranden of kuier door het bos. Een vakantie in Friesland met je (hulp) hond staat garant voor onvergetelijke momenten van plezier en ontspanning.

Hondvriendelijke accommodaties

Losloopgebieden

Recreatiegebied De Heide

Ontdek Recreatiegebied De Heide, gelegen ten zuidwesten van Heerenveen, met een ruim meer waar honden heerlijk kunnen zwemmen. Tussen 1 oktober en 1 april kunnen honden overal loslopen, behalve in het begrazingsgebied. Een ideale plek om je hond af te koelen tijdens warme dagen!

Ontdek de locatie

Bakkeveense Duinen

Ten oosten van het dorp Bakkeveen bevindt zich de Bakkeveense Duinen, een zandvlakte waar honden het hele jaar door mogen loslopen, ravotten en zwemmen in de poel. Het losloopgebied bevindt zich binnen de blauwe rolstoelvriendelijke route, terwijl het aanlijngebied buiten het hek ligt. 

Ontdek de locatie

Drents Friese Wold

In het Drents-Friese Wold hebben honden het hele jaar door de vrijheid om los te lopen in speciaal aangewezen gebieden, gemarkeerd met groene bordjes. Om de natuur te beschermen, moeten honden onder appel staan tijdens het loslopen. 

Ontdek de locatie

Hondenbos Elfbergen

Het Hondenbos Elfbergen is een uniek deel van Boswachterij Gaasterland waar honden los mogen lopen, zolang ze onder appel staan. Dit losloopgebied heeft bosrijk terrein met charmante wandelpaden en een speciale hondenweide voor rennen en ravotten.

Ontdek de locatie

Kollumerwaard

Ontdek het prachtige Kollumerwaard, een deel van Nationaal Park Lauwersmeer, dat bekend staat om zijn uitgestrekte graslanden en loofbossen. Dit gebied biedt honden de vrijheid om het hele jaar door los te lopen. Het pad wat door het losloopgebied loopt is verhard en dus rolstoelvriendelijk.

Ontdek de locatie

Leukste wandelroutes

Het najaar is de perfecte tijd om met je hond het strand te beleven!

Zwemmen met je viervoeter

Strand Makkum

Strand Makkum

Slenter over het strand van Makkum en ga gezellig pootje baden in het IJsselmeer. Van 1 oktober t/m 15 april kunnen honden hier heerlijk rennen, spelen en zwemmen. Let op: wel aangelijnd.

Groene ster Leeuwarden

Groene ster Leeuwarden

De Groene Ster is een geliefde plek voor hondenbezitters om hun trouwe viervoeters uit te laten. Het biedt de perfecte gelegenheid voor lange wandelingen met de hond. Binnen de Groene Ster zijn twee losloopterreinen aangelegd, compleet met zwemstrandjes waar honden vrij kunnen rondrennen.

Westerzeedijk Harlingen

Westerzeedijk Harlingen

Heerlijk uitwaaien met je viervoeter aan de Waddenzee? Dan ben je op de Westerzeedijk in Harlingen aan het juiste adres. Tussen 1 september en 1 mei mogen honden hier loslopen en is het de perfecte plek om te zwemmen in de zee.

Strand Lemmer

Strand Lemmer

Het strand van Lemmer staat garant voor een dag vol plezier. Op het meest westelijke deel van het strand kan je hond het hele jaar door heerlijk ravotten in het zand en genieten van het verfrissende water van het IJsselmeer. Tussen 1 oktober en 30 april mogen honden overal los.

Canadameer

Canadameer

Ten noorden van het Canadameer in het Drents Friese Wold ligt een heerlijke spartelvijver waar honden jaarrond mogen spelen en zwemmen.

Recreatiegebied De Heide

Recreatiegebied De Heide

Het recreatiegebied De Heide ligt aan de rand van Heerenveen en biedt een fijne plek voor een wandeling met de hond. Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden hier loslopen, met uitzondering van het begrazingsgebied. Je viervoeter kan zich uitleven op het strand en in het grote meer.

Misschien vind je dit ook leuk