Ga naar inhoud
Favorieten 0

Dé highlights in Friesland

Friesland, een van de noordelijke provincies van Nederland en voor veel mensen nog onbekend gebied. Best gek als je bedenkt dat er voor iedereen wel iets te beleven is. Proef bijvoorbeeld de lekkerste streekproducten of kom tot rust in de natuur. Wat je voorkeur ook heeft, een ding is zeker: aan één dag in Friesland heb je niet genoeg. Blijf daarom eens slapen en maak je bezoek compleet. Bekijk hieronder welke hoogtepunten je niet mag missen als je in ons mooie Fryslân bent!

Lekker koese

Een goede nachtrust doet wonderen, zeker als je avontuur in Friesland nog moet beginnen. Koese, slapen in het fries, kan hier op unieke locaties, zoals in een kerk, een kraan of op het water. Zoek je een rustige plek om de sterren te tellen, boek dan bij Weidumerhout of Cabiner. Meer behoefte aan de gezelligheid van de stad? Kijk dan eens bij Via Via, Markt23 of Booking Dokkum. Een heerlijke nachtrust is gegarandeerd.

Alle accommodaties

Elf Friese Steden

Laat je verrassen hoe klein en knus een stad kan zijn. Wist je dat het in Friesland heel normaal is dat een dorp groter is dan een stad? Maar, dat maakt een bezoek aan een van de steden zeker niet saai! Bezoek bijvoorbeeld het schaatsmuseum in Hindeloopen, de Bonifatiusfontein in de noordelijkste stad Dokkum of ontdek de Friese hoofdstad en Unesco City of Literature. Vind een stad die bij jou past, met elf verschillende karakters moet dat zeker lukken.

Ontdek alle elf steden

Tegeltjesbrug

De tegeltjesbrug is de laatste brug die de schaatsers van de Elfstedentocht passeren voordat ze finishen op de Bonkevaart bij Leeuwarden. Met haar blauw-witte tegeltjes is de brug tegenwoordig een opvallende verschijning. De tegeltjes bevatten duizenden foto’s van schaatsers die één van de historische 16 tochten hebben uitgereden. Maar als je iets verder van de brug staat, zie je dat de tegeltjes samen een groter geheel vormen. Vijf schaatsers die achter elkaar rijden, het symbool van eenheid en verbinding.

Ontdek de tegeltjesbrug
Elfstedenmonument Tegeltjesbrug in Gytsjerk

Fryske Wildernis

Blijf je liever iets verder weg van de steden, bezoek dan een van onze natuurgebieden. Friesland telt veel verschillende soorten landschappen die, als je het ons vraagt, zeker een bezoek waard zijn. Ga varen of suppen in de Alde Feanen en spot allerlei dieren. Of, trotseer grote hoogte en beklim de Bosbergtoren of de Zeven en wordt beloond met een spectaculair uitzicht. Wat je ook kiest, er is genoeg te beleven.

Ontdek de Friese wildernis

Kunst aan het Wad

Een bezoek aan Friesland is niet compleet zonder een bezoek aan het Wad. Een uniek gebied dat het Unesco label draagt. De Friesen zijn grutsk (trots) op hun Wad, en dat delen ze graag met de wereld. De projecten van Sense of Place maken het onzichtbare zichtbaar. Bezoek Wachten op Hoog Water en neem plaats tussen de twee vrouwen die naar de zee turen. Of, ga lekker zitten op Watdataangaat en geniet van het rustgevende ritme van de golven van de zee.

Ontdek alles over het Wad
Van Niels Lahuis ontvangen op 24-6-2020 in mailbox van Wouter Hoekman in overleg met Karin Hofmeijer. ^WH

Nog niet uitgelezen?