Wachten op hoog water
Holwerd
“Wachten op hoog water” is een beeld van Jan Ketelaar. Het beeld bestaat uit twee, van metaal gelaste, vrouwen van vijf meter hoog. Een volle vrouw en een dunne vrouw.
Neem alvast een kijkje
“Wachten op hoog water” is een beeld van Jan Ketelaar.
Het beeld bestaat uit twee, van metaal gelaste, vrouwen van vijf meter hoog. Een volle vrouw en een dunne vrouw. Ze kijken uit over zee.
Het beeld gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling.
De beelden staan op de dijk in Holwerd en zijn onderdeel van het landschapskunstproject Sense of Place van Oerol-oprichter Joop Mulder.
Prijzen
- Gratis
- Afstand tot jouw locatie:
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Holwerd-Blije | Klooster Claercamppad: rondwandeling 1
Holwerd-Blije | Klooster Claercamppad: rondwandeling 1(20.7 km)Holwerd -
LF weekendtocht Friese kust en Lauwerszee
LF weekendtocht Friese kust en Lauwerszee(117.0 km)Dokkumer Nieuwe Zijlen
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Kunstwerk Twee Kaatsers in het perk
Kunstwerk Twee Kaatsers in het perkHet kunstwerk op een rotonde. Twee kaatsers in het perk.
Franeker -
Vlieland en de zoektocht naar het verdwenen Lutinegoud
Vlieland en de zoektocht naar het verdwenen LutinegoudTwee uur speur- en puzzelvermaak langs de hoogtepunten van Oost Vlieland en haar omgeving voor slechts € 7,99. Ontdek het dorp eens op een eigentijdse andere leuke manier.
Oost Vlieland -
Reitdiepsluis
ReitdiepsluisDe Reitdiepsluis met sluismeesterswoning is eveneens een rijksmonument. In 1877 werd het Reitdiep tussen Zoutkamp en de Nittershoek afgesloten met een provinciale dijk met daarin de provinciale sluis.
Zoutkamp -
De Bogt fen Guné
De Bogt fen GunéHet oudste café van Nederland, waarvan de historie teruggaat tot 1593. De naam Bogt van Guné wordt voor het eerst vermeld in een stuk uit 1686. De herberg stond dichtbij de in 1585 gestichte Universiteit van Franeker en werd door studenten druk bezocht.
Franeker -
Yeb Hettinga Museum
Yeb Hettinga MuseumHet Yeb Hettinga Museum is gevestigd in de oude school van Firdgum. Naast het museum is een oorspronkelijke terpwoning nagebouwd, een zodenhuis zoals die aan het begin van de jaartelling op deze plek moet hebben gestaan.
Firdgum -
Klokkenstoel Snikzwaag
Klokkenstoel SnikzwaagOp de begraafplaats van Snikzwaag staat een houten klokkenstoel met helmdak en een klok van L. Haverkamp uit 1787. De kerk van het dorp werd in de 19e eeuw afgebroken. De eerste vermelding van de klokkenstoel is van 1896.
Snikzwaag -
Unema State
Unema StateOoit waren er vier states in Blije: Aebinga, Unema, Scheltema en Monsma. De oorsprong van de bekendste, Unema State, gaat terug tot de 14e eeuw of eerder.
Blije -
Klokkenstoel Mirns
Klokkenstoel MirnsOp de begraafplaats in Mirns staat een klokkenstoel met schilddak. In 1943 ging de oude klokkenstoel verloren door een neerstortende Amerikaanse bommenwerper. De vliegtuigbemanning kwam hierbij om het leven. In 1953 werd een nieuwe klokkenstoel gebouwd.
Mirns -
De Tobbedanser
De TobbedanserHarlingers worden naast Ouwe Seunen ook Tobbedansers genoemd. Deze naam verwijst naar de werkzaamheden van de Hugenoten, die naar Nederland waren gevlucht om te ontkomen aan godsdienstvervolging in Frankrijk in de 16e eeuw.
Harlingen -
Johannes de Doperkerk Parrega
Johannes de Doperkerk ParregaAls een lang bebouwingslint strekt het dorp Parrega zich uit langs de Workumer Trekvaart. Op een terpachtige plek, halverwege dit lint, ligt de Johannes de Doperkerk, omringd door een kerkhof.
Parrega