Skip to main content
Favorites 0

Fietsroute WOII - Omgeving Bolsward

This event has already taken place

Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid', Bolsward

Zaterdag 13 april kun je een heel bijzondere fietstocht maken, langs plekken die meer vertellen over de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Bolsward.

Zaterdag 13 april kun je een heel bijzondere fietstocht maken, langs plekken die meer vertellen over de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Bolsward.

De route start met een rondje door Museum De Tiid, waar je onder meer het verhaal van verzetsstrijder Titus Brandsma hoort en meer te weten komt over het bijzonder glas-in-lood drieluik in het stadhuis. Ook wordt er iets vertelt over de crash van de Amerikaanse bommenwerper net buiten Bolsward, één van de plekken waar je met de fiets langskomt.

Daarna is het tijd om op de fiets te stappen. Beleef de verschillende indrukwekkende verhalen aan de hand van een speciale folder. Daarnaast wordt er op verschillende plaatsen langs de route vertelt over de geschiedenis.

Halverwege is er koffie en oranjekoek in Café de Ree in Reahûs waarna de tocht verder gaat, terug naar Bolsward. Na afloop van de fietstocht is er koffie in De Tiid en krijg je een goodybag uitgereikt.

Dit bijzondere dagje uit kost €7,50. Dit is inclusief een bezoek aan Museum De Tiid en koffie/thee met oranjekoek. Aanmelden kan via www.detiid.nl

Wanneer:
t/m 13 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 7,50
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Fietsroute WOII - Omgeving Bolsward
Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'

Onderdeel van Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'
Jongemastraat 2
8701 JD Bolsward
Plan your route

from your location

Show results